Långdistans-SM - Bra finalhelg utan medaljer

  • Lång-SM 2019 i Söderhamn

    Lång-SM 2019 i Söderhamn

  • Leo spurtar i mål som 6:a

    Leo spurtar i mål som 6:a

  • Emil mot mål som 22:a i H21-finalen

    Emil mot mål som 22:a i H21-finalen

  • Prisceremoni H18 med Leo i centrum

    Prisceremoni H18 med Leo i centrum

Lång-SM vid Söderhamn innehöll flera riktigt bra OKK-insatser. Det blev dock inte någon pallplacering, även om Leo återigen var framme och nosade på medaljerna. Däremot  var det flera fina personliga prestationer att var nöjd med.

Så här var läget inför finaldagen

Emil tog sig med trygg marginal till A-final i H21. Emil imponerade och blev trots över en minuts bomtid 4:a i sitt kvalheat. Till A-final tog sig även Leo och Viktor i H18. Båda bommade i inledningen, men kunde sedan få ordning på framfarten i skogen och kom på 9:e resp. 16:e plats i samma kvalheat. Ville missade A-finalen i H21 knappt efter att ha bommat på de sista sluttningskontrollerna. Det blev 16:e plats och två placeringar från att kvala in till A-final. I söndagens B-final för H21 återfinns också Simon L som fick 24:e tid efter en fullt godkänd kvalinsats. I B-final startar också Simon J i H18-klassen.

Så här gick det i finalen

I H21 räckte Emils finallopp till 22:a plats. Trots en väldigt bra prestation och ett hyfsat lopp var Emil inte helt nöjd. Förhoppningarna var höga efter kvalet, men i finalen blev det några småmissar.

I H18 blev det fina OKK-placeringar med Leo som 6:a och Viktor på 16:e plats. Leo var efter halva banan på bronsplats och Viktor gjorde ett jämnt lopp utan någon märkbar bomtid.

I B-final blev det 9:e plats för Ville och 22:a för Simon i H21. Simon J kom inte till start i H18.

Det var tyngre banor i finalen och alla OKK-are utom Viktor hade längre km-tider än i kvalet. Helgen avslutades med prisceremoni där Leo fick ta plats på podiet vid prisutdelningen i H18. 


OK Kolmårdens deltagare

H18
Leo Johansson
Simon Johansson
Viktor Waernqvist

H21
Ville Johansson  
Emil Ljungemyr
Simon Lundin


Postades 2019-09-14 19:27:18 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2023-04-26 11:46:08 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar