Oskar uttagen till junior-VM i Schweiz.


Text från SOFTs hemsida.

Om en och en halv månad är det dags för Sveriges bästa orienteringsjuniorer att kämpa om medaljerna i schweiziska Scoul i sydöstra Schweiz.
- Det kommer att bli ett riktigt utmanande mästerskap både fysiskt och tekniskt. Tävlingarna avgörs på hög höjd, som mest kommer vi att tävla på närmare 2 000 meter över havet så det är klart att det kommer att bli tufft för löparna. Men även orienteringstekniskt kommer det att vara väldigt utslagsgivande, säger den svenska förbundskaptenen Susanne Wiklund Björk.
Sverige kommer till start med sex herrar och sex damer och det som är unikt med junior-VM är att alla springer samtliga distanser (sprint, medel, långdistans och stafett).
- Vi har satt upp som mål att vara bästa nation. Det är ett tufft men full realistiskt mål. I den tävlingen räknas placeringssiffrorna för de tre bästa herrarna och de tre bästa damerna på varje distans och så läggs de samman med stafettplaceringarna (som multipliceras med tre), säger Wiklund Björk
På killsidan är det ett ungt gäng. Tre 18-åringar finns med i truppen Isac von Krusenstierna, Jesper Svensk och Simon Imark:
- Noterbart är att på killsidan har fem av sex löpare tagit medalj på antingen junior-VM eller ungdoms-EM, säger Wiklund Björk.
På tjejsidan saknas Andrea Svensson (som tagit medalj på tre junior-VM i rad) och Sanna Fasth från juniorlandslaget. Båda dras med skadeproblem. Med i laget är däremot Johanna Öberg som haft skadebekymmer under våren men som nu på allvar är på väg tillbaka igen.
Noterbart är att Tilda Johansson kommer att göra sitt fjärde junior-VM. 2014 var hon med och vann hon guld i stafetten.

Här är den svenska truppen
Pojkar
Anton Forsberg, Långhundra OK
Simon Hector, Snättringe SK
Simon Imark, Tullinge SK
Isac von Krusenstierna, OK Kåre
Oskar Leinonen, OK Kolmården
Jesper Svensk, Stora Tuna OK

Flickor:
Elin Carlsson, OK Pan Kristianstad
Linnea Golsäter, Eksjö SOK
Hanna Hugosson, Sundsvalls OK
Tilda Johansson, OK Orion
Elin Pettersson, IFK Göteborg
Johanna Öberg, Ryda SK  

Reserver: Henrik Johannesson, Ronneby OK och Stina Nordin, Sundsvalls OK


Postades 2016-05-25 21:13:35 av Peter Berggren i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar