Fina insatser av Ville och Oskar på JEC

  • Ville på Sprinten

    Ville på Sprinten

  • Oskar på Sprinten

    Oskar på Sprinten

  • Oskar 1:a sträckan

    Oskar 1:a sträckan

  • Oskar 1:a sträckan

    Oskar 1:a sträckan

  • Oskar 1:a sträckan

    Oskar 1:a sträckan

  • Ville, växel till 3:e sträckan

    Ville, växel till 3:e sträckan

  • Ville 3:e sträckan

    Ville 3:e sträckan

Ville och Oskar bjöd på en rad fina insatser under sitt landslagsuppdrag på Junior European Cup (JEC) i Skottland den gångna helgen.

Tävlingarna inleddes på fredagen i Stirling med en sprint som förlagts i skog, på ett universitetsområde och i en park. Det var en brötig sprint med gott om lera, brännässlor och rododendron. Ville slutade åtta, 48 sekunder efter segrande Thomas Curiger, Schweiz och Oskar blev elva ytterligare 14 sekunder bakom. Det innebar att de båda Kolmårdarna blev bästa svenskar i M20-klassen.

På lördagen var det stafett med en gemensam klass för M18 och M20. Sverige deltog med fyra lag. Oskar sprang första sträckan i sitt lag som även innehöll Andreas Uller och Filip Wadsten. Oskar inledde starkt och växlade som elva, mindre än minuten efter första lag. Laget slutade sedan tolva. I Villes lag ingick även Henrik Johannesson och Anton Forsberg. Ville sprang sista sträckan och plockade två placeringar från tionde till en slutlig åttonde plats för laget. Schweiz vann.

Söndagens långdistans över dryga 9km gick även den i brötig terräng och innehöll dessutom en fjäril i ”mörkgrönt område” där många missade. Återigen var Ville bästa svensk i M20 med en sjunde plats. Vann gjorde ännu en Schweizare, denna gång Världsmästaren Joey Hadorn.

Detta var Oskars sista framträdande i landslagsdräkten som junior och han kan se tillbaka på många fina placeringar under deltagande på två JVM, tre JEC och ett EYOC (European Youth Orienteering Championships) 2014. Det sistnämnda resulterade bland annat i ett stafettbrons (tillsammans med Ville och Filip Grahn).
Vi önskar Oskar lycka till när han nu tar klivet upp i seniorklassen. Ville får stanna ett år till som junior och satsa vidare mot fler landslagsuppdrag under 2017.

Foton kommer från JEC 2016: https://www.flickr.com/photos/145491671@N07/albums/with/72157671198536643



Postades 2016-10-02 20:31:16 av Magnus Johansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar