Holmen NT Byggtjänst associ8 jimmydahl.com Deltaga.nu - Anmälningssystem och tidtagning Letro Ullmax Kolmårdens buss AB Coop Konsum Krokek Kyrktak bygg & konsult AB Comfort Norrköping Bråbo Mekaniska verkstad & industrivulk LJA Vaccinerad mot doping

Kommentarer

Det finns 1 kommentarer.
Just nu visas kommentar 1 - 1.

Tummen upp för alla OKK-are som var där!

user Robert Håkansson
2017-08-17 14:18:49

Skriv kommentar

Namn:
E-post:
Inlägg:
Skriv av:Captcha
Lägg in:

Tjejerna 7:a på Ungdomens 10mila

imageControl imageControl imageControl imageControl
photo

Hela gänget >>1 / 4<<

photo

7:orna Lisa, Ada, Fanny, Kerstin och Maja >>2 / 4<<

photo

Kacper fick med sig en t-shirt hem. >>3 / 4<<

photo

Kacper intervjuas. >>4 / 4<<

Första helgen i augusti avgjordes Ungdomens 10mila söder om Tranemo i Västergötland. OK Kolmården  ställde den här gången upp med ett lag i vardera HD18 samt D18. Dessutom sprang våra D12-tjejer Annie och Yrsa i ett kombinationslag med OK Tranan.


Via lunchstopp vid Brahehus anlände våra två minibussar By utanför Ambjörnarp ungefär milen söder om Tranemo vid tretiden på fredagseftermiddagen.

Som vanligt var det militärtält som gällde som förläggning. Militärtält som tyvärr hade en del år på nacken och kanske inte haft det underhåll som krävs visade det sig  då det kom att bli en ganska fuktig natt..


Först ut på fredagskvällen var Annie och Yrsa med deras Tranan kombo. Våra tjejer gjorde toppinsatser och laget landade på en slutlig 29:e plats bland 115 startande lag.


HD18 stafetten startade kl. 03:00 på lördagen och OKK sparade inte på krutet. Vår  “Mean Machine”, Leo stod på startlinjen. Leo gjorde ett stabilt lopp och växlade över till Arvid ungefär minuten efter täten på 20:e plats.

Arvid fick inte till det riktigt i den väldigt fuktiga västgötaskogen. Han kom flera gånger till fel gaffel och gjorde en större bom på slutet. Trots detta tar han upp till 16:e plats men tappar drygt sex minuter på täten. På tredje sträckan som är den sista riktiga nattsträckan skickade vi ut Sverre. Han gjorde ett strålande lopp och hade tredje bästa sträcktid och lyfte oss ytterligare fyra platser till 12:a.

På fjärde långa hängen tog Kacper över. Han hade ett bra gäng att ta rygg på men fick det lite jobbigt och sladdade lite på sjätte plats när han varvade.

På andra slingan, på en längre sträcka när han såg att de som låg före gick rakt på genom det gröna bestämde han sig för att ta ett eget vägval, mer runt på stig.

Detta visade sig vara smart och vid nästa kontroll är han helt plötsligt först med tio sekunders ledning. Järfälla som var solo vid varvningen hade bommat bort sig och de övriga fyra hade han alltså gått om. De ca fem minuterna som återstod till växel lyckades han hålla de andra bakom sig och Kacper stormade in först till växel efter fyra sträckor!

Detta var inte något som han själv var medveten om, det fattade han inte förrän han blev intervjuad uppe i speakertornet.

På femte sträckan var det tänkt att Yrsa skulle springa tillsammans med Annie, men Annie hade blivit sjuk så Yrsa  fick ge sig ut själv. Yrsa gick alltså ut först med några grabbar i hälarna som var flera år äldre och halvmetern längre. Hon gjorde ett riktigt bra lopp och kom till vår förvåning in först till växel. Helt grymt att se Yrsa komma in först.

Nu hände tyvärr det som inte får hända. Det dröjde innan Yrsa kom ut från utcheckningen och vi förstod att något inte stämde. Yrsa hade stämplat vid fel kontroll på ett ställe, 10 m från den rätta kontrollen. Yrsa var självklart bedrövad men drar förhoppningsvis en lärdom av det,  precis som hela laget.

Vårt lag fick trots felstämplingen fortsätta tävlingen som inget hänt. Laget knöt ändå näven och gjorde sitt bästa trots diskningen och vi ledare fortsatte att räkna vår placering även om vi inte fanns med i den officiella listan. Efter Yrsa gjorde Carl, Erik, Gustaf och Kuba alla fyra mycket fina insatser så att Michal faktiskt gick  ut på sista sträckan som inofficiell sjua.

Michal som inte riktigt hade den fart som krävs så högt upp i tävlingen gjorde ändå en strong insats och sprang in på en 13:e plats om vi hade varit godkända.


I tjejklassen D18 startade Lisa kl. 05:30 och gjorde en mycket stabil insats. Hon växlade som 12:e, ca 3,5 minut från täten. På andra tog Adrianna (Ada) över hon tappade lite till varvningen men gick sedan jämnt med täten. Hon växlade som 13:e, 4:20 minuter efter.

På nästa, tredje sträckan gjorde Fanny ett kanonlopp och lyfte oss fem platser till åttonde och tidsavståndet är i stort sett det samma. Kerstin drog nu iväg på fjärde och vi var verkligen med i draget. Hon lyfte nu upp oss ännu närmare täten i och med att hon skickade ut Maja på sista sträckan som fyra, endast 1:38 bakom ledande Hakarpspojkarna.

Maja fick nu ett väldigt tufft uppdrag på sin sträcka där många av lagen hade sina bästa löpare. Till varvningen hade Maja fortfarande den lilla klungan hon gick ut med inom synhåll men tempot blev för hårt och hon tvingades släppa på slutvarvet. Maja gjorde i tröttheten någon onödig bom och ytterligare ett lag slank förbi, men när hon dök upp vid sista så är hon där som 7:a, en riktigt bra 7:a! Vad undertecknad vet så var detta tangerat rekord för våra tjejer i denna stafett.


Publicerad den 2017-08-17 09:11:01. Skapad av Mikael Westerberg.