SM Stafett, H20-laget i tuff medaljstrid

  • Nöjda fyror i keps!

    Nöjda fyror i keps!

  • Prispallen

    Prispallen

  • Mats mot sista kontrollen.

    Mats mot sista kontrollen.

  • Ville mot sista kontrollen.

    Ville mot sista kontrollen.

  • Lisa mot sista kontrollen.

    Lisa mot sista kontrollen.

  • Simon mot varvningskontrollen.

    Simon mot varvningskontrollen.

  • Jenny vid varvningskontrollen.

    Jenny vid varvningskontrollen.

Emil visade inga tecken på svaghet trots få tävlingstillfällen under året. På H20-klassens startsträcka var han med i täten och växlade över till Tom som 3:a. Tom förvaltade läget och behöll tredjeplatsen även om Stora Tuna både passerade och drog ifrån de övriga tätlagen. På slutsträckan uppstod en tät kamp om silver- och bronsmedaljerna. Fyra lag krigade varav Tisaren tidigt drog det längsta strået. Kampen om bronspengen stod nu mellan tre lag. Kil hade medelfinalens bronsmedaljör Andreas Uller som avslutare. Han kom ifatt de övriga lagen och hade på spurten kraft att även ta de sista metrarna förbi Ville och förpassa OKK-laget till fjärdeplatsen. 

Efter gårdagens medeldistanstävling var H20-grabbarnas utmaning att förbättra Villes 7:e plats och att hålla OK Roxen bakom sig. Det lyckades med sex minuters marginal och även förhandstippade favoritlag som Kåre och Tullinge var långt bakom våra grabbar. Det var således en resultatmässigt mycket bra dag även om det naturligtvis var surt att vara så nära pallen. Andralaget med H16-ungdomarna Leo, Simon och Arvid hamnade utanför resultatlistan. Laget låg på 44:e plats när man missade att kolla att det var rätt karta som överlämnades vid i växlingen.

Våra seniorer i 21-klasserna gjorde sitt jobb efter sina förutsättningar anförda av Micke och Malin på startsträckorna. Oskar ersattes av junioren Josef. Utan tankar på SM och med lite orienteringsmängd sista tiden hoppade han in och tog H21-laget i mål på ett bra sätt. I damlaget fanns junioren Lisa och Malin kände sig lite ur i form redan vid medeln. Att både herr- och damlag hade åldersmässigt kvalificerade veteraner i laget var dock knappast en försvagning. Paret Röjgård håller än. 

Både damlaget och herrlaget hade en tredjedel av lagen bakom sig. Damerna kom 34:a och herrarna på 54:a. Alla OKK-lag hade precis kommit i mål till prisceremonin, så att få applådera H20-lagets intåg på scenen blev en fin avslutning på tävlingen vid Ånnaboda i Kilsbergen. 


LAGEN:

H20 LAG 1
1. Emil Ljungemyr
2. Tom Campbell
3. Ville Johansson

H20 LAG 2
1. Leo Johansson
2. Simon Johansson
3. Arvid Westerberg

H21
1. Mikael Andersson
2. Mats Röjgård
3. Josef Johansson

D21
1. Malin Leijon Lind
2. Lisa Berggren
3. Jenny Röjgård

  

 

Postades 2017-09-24 16:16:21 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar