O-Ringen Holmen NT Byggtjänst associ8 jimmydahl.com Deltaga.nu - Anmälningssystem och tidtagning Letro Ullmax Kolmårdens buss AB Coop Konsum Krokek Kyrktak bygg & konsult AB Comfort Norrköping Bråbo Mekaniska verkstad & industrivulk LJA Vaccinerad mot doping

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer.

Skriv kommentar

Namn:
E-post:
Inlägg:
Skriv av:Captcha
Lägg in:

Fina sprintplaceringar vid Sweden Leaguepremiären i Skåne

imageControl
photo

Leo 6:a på Citadellet-sprint >>1 / 1<<

Efter att snön länge har varit ett hinder för orienteringstävlandet i hela landet var det på fredagen äntligen dags för Sweden League-premiären. OK Kolmårdens löpare i juniorklasserna var Leo Johansson, Claudia Walti och Lisa Berggren. I seniorklass fanns OKK-arna Ville Johansson, Tom Campbell och Mikael Andersson.

Bröderna Johansson lyckades båda att ta kanonfina placeringar. De tillhörde knappast dem som fick bekräftelse på myten om att fredagen den trettonde är en otursdag. Leo sprintade in på en 6:e plats i H18E och Ville på 12:e plats i H21E. Leo har i år uppnått H18-åldern på riktigt även om han var med och skaffade sig SL-rutin redan förra året. Det firades genom att visa sig kapabel för att vara med och fightas om de absoluta topplaceringarna. Ville har tagit klivet upp i H21 och att då landa som tolva i konkurrensen med alla etablerade elitlöpare är något riktigt bra. Det visar att även han som debutant i H21-klassen är beredd på att ta upp kampen mot de allra bästa.

Även om tävlingen inte blir historisk, så var tävlingsplatsen det. Tävlingsområde var den gamla 1500-talsfästningen Citadellet i centrala Landskrona. På grund av vallgravar och fårhagar blev det rejäla vägvalssträckor. Man kunde på cirka 50 meters avstånd se sin kontroll på andra sidan vattnet, men i vissa fall blev löpvägen 800 meter. Första delen av banorna var relativt löpbetonade för att sedan övergå i klassisk parksprint.


Publicerad den 2018-04-14 11:23:18. Skapad av Robert Håkansson.
Senast uppdaterad av Robert Håkansson den 2018-04-14 11:31:12.