Superfina OKK-insatser i Swedish League-final

Fyra Kolmårdslöpare på 21-bästa-listan i Swedish League innebar en fin finalavslutning på årets Swedish League. För topplaceringarna stod Ville, Lisa, Emil och Leo som alla gick i mål på bättre placeringar än deras position var innan finaldagen. Slutplacering blev för Ville 15:e, Leo 16:e samt Lisa och Emil som båda blev 21:or.

Ville Johansson i H21E avslutade vårens Swedish League serie med att placera sig på 15:e plats. Under loppet hade han kontakt med andra. Taktiken var att inte göra misstag och låta de mer rutinerade rävarna i omgivningen ta initiativen. Det lyckades riktigt bra och vid målgång hade Ville plockat åtskilliga placeringar och korsade mållinjen som 15:e löpare.

Leo Johansson i H18E avancerade med en stabil insats till 16:e plats i sammandraget. Det gav säkert gott självförtroende. Något som kan vara bra att ha nästa helg då det ryktas att Leo kommer att få ett tufft 10-milauppdrag. Lisa Berggren i D20E höll ihop jaktstartsloppet fint och blev 21:a. Lisa anade efter målgång att hon redan efter några kontroller hade haft kontakt med andra som sedan lyckades att ta sig ännu högre upp i resultatlistan, men det var kanske bara en synvilla. Emil Ljungemyr i H20E gjorde ett starkt lopp och nådde vid målgången 21:a platsen. Emil tog kommandot i skogen och plockade stadigt placeringar. Enligt Emil var det inget kraftigt forcerande utan en stadig och säker framfart som fick konkurrenterna på fall.

Arvid Westerberg i H18E, Tom Campbell i H21E, Kacper Kuca i H20E och Claudia Walti i D18E var också med i tuffa SL-klasser. Dessutom var det 54 st Kolmårdare som utan nummerlappar njöt av den fina men jobbigt kuperade terrängen. För OKK-seniorer blev det som bäst 3:e plats i H21 och 7:e plats i D21. I ungdomsklasserna blev det segrar i D14 och D16 samt en tredjeplats i D12.

Tävlingsplatsen var densamma som för VM 1968. Förutom en fin skogsarena innehöll arrangemanget några finesser att minnas. Bussningen från den några kilometer bort belägna parkeringen på ett sågverk fungerade perfekt. De som fick åka i den med blommor, flaggor och kramdjur dekorerade bussen minns nog även detta.

Postades 2018-04-22 20:13:24 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter