15:e plats för OKK i SM-helgens Sprintstafett

Två nöjda sprintstafettlag

Till SM-sprintens andra dag i Jönköping hade ytterligare fem OKK-löpare anslutit för att ingå i de två lag som OK Kolmården ställde på startlinjen i sprintstafett. SM i sprintstafett genomförs bara som HD21-klass med lag bestående av minst två damer. Av OKK´s åtta löpare var fem yngre än senioråldern 21 år och av dessa hade tre ännu inte nått upp till junioråldern 17 år. Med det utgångsläget var resultatet enastående i en kamp mot många etablerade seniorlöpare som i många fall hade VM-deltagande på meritlistan.

OK Kolmårdens förstalag med Malin Leijon Lind, Leo Johansson, Ville Johansson och Lisa Berggren kom på en fin 15:e plats. Med förutsättningen att topplatserna på förhand var vikta för andra, så var det ett resultat som kändes väldigt bra.

Andralaget som bestod av Kerstin Ljungemyr, Klas Johansson, Sverre Röjgård och Linnea Lund kände sig också nöjda med dagen. Det var stort att få vara med. Att sedan kunna genomföra tävlingen utan misstag och gå i mål med en bra placering (37:a) kändes givetvis bra.

OK Kolmårdens deltagare lyckades hålla ordning på kartläsningen, vilket uppenbart tretton felstämplande lag inte gjorde. Kolmårdarna genomförde sina sträckor utan några märkbara misstag. Placeringsmässigt lyckades Linnea, Leo och Ville bäst. De avancerade sex, sju respektive åtta placeringar på sina sträckor.  


Postades 2018-06-03 19:25:32 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar