O-Ringen Holmen NT Byggtjänst associ8 jimmydahl.com Deltaga.nu - Anmälningssystem och tidtagning Letro Ullmax Kolmårdens buss AB Coop Konsum Krokek Kyrktak bygg & konsult AB Comfort Norrköping Bråbo Mekaniska verkstad & industrivulk LJA Vaccinerad mot doping

Kommentarer

Det finns 1 kommentarer.
Just nu visas kommentar 1 - 1.

Supergott natt- och gryningsjobb av våra unga ungdomar. 7:a i D18 (5 sträckor) och 17:e i HD18 (10 sträckor). Grattis till en jättebra U10-milainsats!

user Robert Håkansson
2018-08-04 12:17:01

Skriv kommentar

Namn:
E-post:
Inlägg:
Skriv av:Captcha
Lägg in:

Ungdomens 10mila - Vilka tjejer!!

imageControl imageControl imageControl
photo

Ada, Linnea, Fanny, Alva, Annie och Yrsa på plats 7!! >>1 / 3<<

photo

Vid prisutdelningen >>2 / 3<<

photo

Hela truppen. >>3 / 3<<

Årets upplaga av Ungdomens 10mila avgjordes i Holmestad utanför Götene. Det bjöds på en relativt snabb, flack terräng och ett i övrigt som alltid välgjort  arrangemang. 
Båda våra lag skötte sig med bravur, inte minst tjejerna i D18-klassen. De överraskade nog både sig själva och många andra genom att upprepa den fina 7:e platsen från i fjol. Ada Biederman på första sträckan, som nu gjorde sitt fjärde och sista U10 gav laget en perfekt start och växlade över till Linnea Lund bara drygt 2 minuter efter täten. Linnea tappade några minuter men lyfte laget 11 placeringar. På den korta tredje sträckan skickade vi ut Alva Karlsson och Fanny Östlund. De teamade perfekt och höll placeringen och avståndet till täten. På de två sista sträckorna gjorde sedan 13-åringarna Annie Lund och Yrsa Röjgård två kanoninsatser. Annie var sträckbäst på fjärde och lyfte laget till 6.e plats och tog in tid på täten. Yrsa visade sedan ingen respekt för de 4-5 år äldre tjejerna på sista sträckan och förde in laget på en otroligt bra 7.e plats! Förrutom Ada så har alla tjejerna minst 3 år kvar i tävlingen.
Segrade gjorde IK Hakarpspojkarnas tjejer som ledde hela tävlingen igenom.

I HD18 klassen över 10 sträckor som inleds med 4 nattsträckor startade vi med Leo Johansson, Arvid Westerberg, Simon Johansson och Michal Krzysztynski. De gjorde alla stabila insatser och gav den grund till fortsättningen som var tänkt i och med att vi låg på 8:e plats, 7 minuter efter ledarlaget. På den 5:e sträckan skickade vi ut en debutant, nämligen David Malm. David började orientera för några månader sedan och höll i en SI-pinne för första gången tidigare i veckan på Hällen 3-dagars (!). David gjorde en minst sagt imponerande insats och växlade som 12:e lag. Sedan gjorde Carl-Henrik Wass, Carl Hedegård, Elin Netz och Erik Johsson alla mer än godkända insatser och höll ställningarna mycket bra på deras gafflade sträckor. Kuba Kijak gjorde därefter en bra sista sträcka där han kubbades med lokalkonkurrenten Nyköpings OK hela vägen. Tyvärr var NOK:aren oartig nog att ta honom i spurten efter att mest annars under loppet sett Kubas rygg. Slutplaceringen blev 17, vilket nog killarna och tjejen var definitivt nöjda med. 
Publicerad den 2018-08-04 22:36:24. Skapad av Mikael Westerberg.
Senast uppdaterad av Mikael Westerberg den 2018-08-04 22:48:12.