Kolmårdsdubbeln

Stort tack för ert besök på årets Kolmårdsdubbeln!

Ni kanske kommer ihåg? Förra året behövde vi ställa in för att det var alldeles för mycket snö både på vägar och i naturen.

Så det rejäla snöfallet bara någon vecka innan årets Kolmårdsdubbeln fick väl oss alla att hicka till lite.  Lite snö kvar, och skapligt fuktigt på arenan, var ju ingen direkt höjdare. Men när man väl var igång ute i skogen, fajtades man med sig själv, sin orienteringsförmåga, och andra i sin klass och andra stafettlag. Vi var några ute i skogen och kikade på er, en del våndades för att inte  hitta sin kontroll direkt, en del ångade på och verkade inte ha några problem (visst, även Gustav Bergman sprang sicksack mer eller mindre okontrollerat in till en kontroll mitt på banan, samt plurrade i ett kärr/vattenhål i princip upp till hakan innan han profilerade ohotat in i mål på stafetten).

Stort grattis till er alla för era prestationer och de bataljer som ni bjöd på!

Foto från söndagens stafett

Video från söndagens stafett

På återseende :)


Kolmårdsdubbeln 2024 - Kvarglömt

Det finns tyvärr ett antal kvarglömda prylar efter tävlingen. Se fil till höger! Vi tar med dem till Stigtomtakavlen nästa helg. Eller kontakta Maria e-mail maria.nordwall@gmail.com; tel 073 097 69 25.KOLMÅRDSDUBBELN 6 - 7 APRIL 2024


Under tisdagen kom kung Bore tillbaka och täckte tävlingsområdet med ca 15 cm fluffig snö. SMHI har dock lovat regn och plusgrader tills på fredag, så vi hoppas att all snön smälter bort då. Vi genomför tävlingarna som planerat och hoppas på utslagsgivande banor och justa tävlingsförhållanden. Alla välkomna!!


Medeldistans med elitklasser lördag 6 april och Kolmårdskavlen söndag 7 april 

Från att behövt ställa in förra årets Kolmårdsdubbeln pga. för mycket snö, så ser vi nu fram emot en vår med klart mindre snö. Passa på att också se dramatiska Ågelsjöbergen (mellan tävlingsdagarna). Där finns det både trollklyftor, höga höjder, magnifik utsikt, och naturliga klätterställen. 

På lördagen är det en medeldistans med elitklasser. Många gånger dyker flera av Sveriges bästa elitorienterare upp för att kolla vad vinterns teknikträning har gett, och vad de möjligen behöver finslipa på för att vara tydliga utmanare till konkurrenter.

På söndagen är det den klassiska stafetten Kolmårdskavlen (som vi arrangerade första gången 1972), som många av landets större klubbar brukar ställa upp i. Här brukar många finslipa sin taktiska förmåga inför  10 mila.

Inbjudan finns att läsa i Eventor (länk nedan/till höger).

TRÄNINGSLÄGER

Varför inte förlägga ett träningsläger  i Kolmården. Vi har flera träningspaket att erbjuda. Till höger/längre ned finner du mer information via Träningspaket. Sidan uppdateras efter nyår med aktuella paket under våren.

LOGI

Förslag på logi under tävling och träningsläger kan ni se nedan/till höger


LIVERESULTAT OCH LIVESÄNDNINGDet är en viss tjusning med stafetter...

  • Kartläsning i farten

  • Superkoll?

Kolmårdsdubbeln är en orienteringstävling, som arrangeras varje år en helg i början av april. Tävlingen består av en medeldistanstävling med elitklasser och stafetten Kolmårdskavlen. Kolmårdskavlen arrangerades första gången 1972 av Krokeks OK och brukar locka stora startfält. Det är ett tillfälle för många klubbar att testa sina löpare inför TIOMILA.

INBJUDAN, PM, LIVERESULTAT, ÖVRIG INFORMATION

Eventor - Medeln

Eventor - Kavlen

Eventor - Öppna individuella klasser Kavlen

TRÄNINGSPAKET

Träningspaket

LOGI 

Förslag på logi under tävling och träningsläger:

First Camp Kolmården 011-39 82 50

Stavsjö Kolmården Vandrarhem 011-39 33 84

Tallbackens Gård & Vandrarhem 010- 333 35 36

Kolmårdens Vandrarhem 070-370 03 53

Kolmårdsgården B&B 011-39 60 10 

Kontakta gärna EvaKarin Jönsson för mer info

evakarinj@telia.com; tel 070-882 46 37