Naturpasset

Naturpasset 2021


OK Kolmården arrangerar varje år Naturpasset runt om i skogarna i Kolmården. Naturpasset är en typ av motionsorientering som passar alla åldrar. Det är ett sätt att komma ut i vår fina svenska natur. Du får naturupplevelser, frisk luft och motion. Genom att lära Dig hantera karta och kompass kan Du ta Dig vart Du vill i skogen – och hem igen. Det är ingen tävling. Du besöker så många kontroller som Du vill – och är ute precis så länge som Du vill varje gång. Kontrollerna sitter ute från 1 maj till början av oktober.


År 2021 har vi  haft flera olika Naturpass och totalt sålde vi 386 naturpass/fotopass. Inte riktigt lika många som rekordåret 2020, när vi sålde nästan 500 paket. 

Arkösund. Spännande skärgårdsnatur. 

Lillsjön. Nyritad karta till O-ringen 2019. 

Lilla Älgsjön. Typisk Kolmårdsterräng. 

Fotopass Marmorbruket. I det fina naturreservatet Marmorbruket. Enklare kontrollpunkter i nära anslutning till vandringsleden Marmorstigen. Istället för kontrollskärmar gällde det att kombinera ihop en bild med rätt kontrollpunkt. 

Fotopass Arkösund. I anslutning till det idylliska skärgårdssamhället Arkösund.  Enklare kontrollpunkter i nära anslutning strandpromenaden. Istället för kontrollskärmar gällde det att kombinera ihop en bild med rätt kontrollpunkt. 

Årets vinnare - presentkort på COOP- framgår av bifogad fil. Priset skickas hem. Grattis!!

Mer information om Naturpasset  finns  Här på Svenska Orienteringsförbundets  hemsida för naturpass.

Välkommen igen nästa år till nya Naturpass i vår fina natur runt Norrköping.


Information:
Maria Nordwall
Maria.nordwall@gmail.com
tel 073 097 69 25