Personuppgifter och kakor

Hantering av personuppgifter

Har du hört talas om GDPR? Det står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som den 25 maj 2018 ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL).

Det är viktigt för oss i OK Kolmården att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

För dig som besöker vår webbplats utan att logga in lagrar vi inte några personuppgifter. Men för dig som väljer att skapa ett användarkonto för att kunna logga in på vår webbplats, vilket främst är avsett för föreningens medlemmar, lagrar vi de personuppgifter som efterfrågas i vårt registreringsformulär för att skapa användarkontot. Dessa uppgifter sparas i en databas som enbart ges tillgång till för av styrelsen utsedda huvudadministratörer av webbplatsen. Dessa uppgifter lämnas inte ut till tredje part och lagras fram till dess att du väljer att avsluta ditt konto, eller senast två år efter att du har avslutat ditt medlemsskap i föreningen.

Webbplatsens användning av kakor

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge användaren tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor. Den ena lagras tillfälligt på din dator under tiden du är inne och surfar på en sida. Den försvinner när du stänger din webbläsare. Den andra typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen.

Den här webbplatsen använder båda dessa typer av kakor. De tillfälliga kakorna behövs för att webbplatsen ska fungera fullt ut. De kakor som sparas en längre tid är en del av Google Analytics, ett analysverktyg för webbstatistik som vi använder för att samla information om hur våra besökare använder vår webbplats.

Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar.

Frågor

Har du frågor kring hur vi hanterar personuppgifter eller önskar du få personuppgifter borttagna från vårt register? Då är du välkommen att kontakta oss!

Till kontaktsidan