• Leo och Viktor snackar vägval

Leo och Viktor snackar vägval

• H18

H18

Leo Johansson hade under förra årets SM-tävlingar flera tio-bästa-placeringar. Vid 2019 års Natt-SM i Hässleholm närmade han sig ytterligare prispallen genom att springa till sig en 4:e plats i H18. Leo gjorde ett sansat och koncentrerat lopp med vetskapen om att farten fanns i kroppen utan att behöva lägga alltför mycket fokus på hastigheten.

Viktor Waernqvist som under senvintern haft lite småtrassel med kroppen gjorde en fin SM-debut i OKK-dressen. Viktor orienterade också stabilt och landade på 30:e plats i H18. Det betydde att han fick poäng med sig inför kommande Swedish-Leaugue-tävlingar.

Emil Ljungemyr hade i sin H21-premiär också anledning att vara mycket nöjd med Skånenatten. Med riktigt bra fart i benen ledde det till en strålande 20:e plats i den enormt tuffa H21-klassen. Emil har tidigare haft det motigt med skador i flera år, så vi får hoppas att detta är början till en H21-tid där kroppen också vill vara med.

Ville Johansson som också är H21-löpare hade det lite trögare med farten. Ville kände att speeden inte riktigt kom igång förrän i slutet av loppet. I mål var Ville tre minuter efter Emil, vilket räckte till 40:e plats.

Kacper Kuca i H20 kände också att han ville mer än vad han för natten förmådde. Kacper hade en bästa sträckplacering och blev 47:a. Natt-SM 2019 blev ytterligare ett bra tillfälle för Kacper att få erfarenhet av svensk nattorientering.

Snart är det dags att återvända till Skåne för 10-mila. Då får vi hoppas att OKK´s SM-deltagare kan ha nytta av erfarenheterna från Natt-SM.