Topp 10 för både tjejerna och killarna på U10mila!

Alltid första helgen i augusti, alltid välarrangerat, alltid spännande och roligt.

Det är med lite vemod jag konstaterar att detta kanske var mitt sista Ungdomens 10mila eftersom den yngste i familjen nästa år är för gammal för att få ställa upp. Jag minns när jag själv deltog premiäråret 1981 på Billingen, då minstingen i Krokeks OK som blev 15:e med självaste Janne ”Korpen” Karlsson på sista.

Fyra år senare presterade vi KOK`s bästa resultat då vi blev 4:a bland närmare tvåhundra lag med Melker Karlsson som avslutare. All time high är från OK Kolmårdens -73/74 års era, då de 1991 blev 2:a fem sekunder från segern.


Nu nog med nostalgi och över till denna lördags fantastiska prestationer av våra ungdomar av idag. Jag tror att det är första gången som vi har placeringar på topp tio i både HD18 och D18!

Tävlingen avgjordes utanför Kinna i Markbygden i en ganska varierad terräng som innehöll allt från storstammig granskog till täta lövslyområden. 

I HD18-klassen bestod i år vårt lag av 90%  Kolmården. Vi blev nämligen tvungna att ta hjälp från OK Denseln och Hugo Persson på en sträcka p.g.a. sjukdom. Det startade som brukligt kl. 03:00 och vi ställde Viktor Waernqvist på startlinjen. Viktor orienterade stabilt men fick efter lite drygt halva banan problem med materialet då hans skosula lossnade(!?), vilket givetvis förklarade det något trippande steget han hade vid varvningen. Viktor växlade till Arvid Westerberg som 32:a. Arvid rusade till att börja med på riktigt bra och hade till varvningen tagit upp till 15:e. På sista loopen var han nog ännu högre upp tills han gick på en liten miss och halkade ner till 21:a vid växel. Sverre Röjgård gjorde därefter ett grymt lopp på tredje och var sträckbäst då han lyfte laget till 8:e plats. Nu hade det börjat ljusna ordentligt men Simon Johansson var ändå tvungen att ha lampa på för att kunna läsa kartan. Simon sa efteråt att han kände sig tung i kroppen och fick slita hårt på sin sträcka och växlade som 15:e. På femte sträckan skickade vi ut David Malm som gjorde sitt andra U10, enligt honom själv så letade han efter många kontroller i ringen och var inte nöjd. Trots detta så höll han platsen. Sjätte sträckan tog Carl Hedegård hand om på ett förtroendegivande vis då han tryggt växlade över till Carl-Henrik Wass på sjunde som 16:e.  C-H gav sig iväg i ett rasande tempo och plockade på ett imponerande sätt upp tre platser, C-H påstod ändå att han inte var nöjd.

Erik Johnsson förde sedan kavlen vidare genom att växla över till Hugo Persson som 19:e. Hugo (Denseln) gjorde ett riktigt bra lopp då han var sträckbäst på nionde och tog därmed sju platser. 

Leo Johansson fick alltså gå ut som tolva på sista och vi började vädra chans på tio bästa. Leo våran egen ”tank” leverade givetvis och sprang in laget på en suverän 9:e plats med tredje bästa sträcktid. 


Parallellt med detta hade också våra tjejer i D18-klassen startat kl. 05:30. Den tuffa förstasträckan tog Kerstin Ljungemyr hand om. Hon var själv inte riktigt nöjd men fick klart godkänt av alla andra med 19:e plats till växel. Andrasträckan satte vi säkra Yrsa Röjgård på. Hon fick gå själv en ganska stor del av sträckan men det var inga problem hon lyfte laget till 7:e plats, imponerande. Alva Karlsson på tredjesträckan gjorde ett fint lopp och växlade som 8:a. Ut på fjärde gick Fanny Östlund i en liten klunga. Fanny med sin kavlerutin fixade givetvis detta utmärkt och växlade ut Linnéa Lund som 9:a på sista. Löpstarka Linnéa kom till varvningen som var drygt tio minuter innan mål tillsammans med Ravinen och Tamperen på platserna 6-8. Nu var det en spännande väntan för oss vid målet men vi hyste nog vissa förhoppningar om att hon skulle kunna fixa de andra två lagen i en spurt. Mycket riktigt Linnéa var först ut på gärdet mot sista kontrollen före Ravinen och kniper sjätteplatsen som lite efter mål visar sig vara en 5:e plats då Eksjö hoppat över en kontroll. 

Våra tjejer har nu de sista tre åren placeringarna 7-7-5! Grymt bra med tanke på att de äldsta i laget idag är 16 år.

//Micke
P.S. 
Det finns fler bilder och korta videos på OKK’s Instagram händelser.
                                             D.S.
Postades 2019-08-03 21:45:15 av Mikael Westerberg i kategorin Nyheter

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar