• 10:e och plakett till Viktor, Arvid, Leo.

10:e och plakett till Viktor, Arvid, Leo.

• 16:e med smak på mer för Oskar, Emil, Ville.

16:e med smak på mer för Oskar, Emil, Ville.

• Hela gänget.

Hela gänget.

SM-stafetten var på väg att kunna bli händelsefattig eftersom det tidigt blev stora tidsskillnader i täten för flera klasser. Några lag såg ut att ha kontroll på läget. ”Stafett är stafett och skog är skog”, så det blev som ofta förr en hel del svängningar innan alla sistasträckslöpare nått målet.

För OK Kolmårdens lag blev inte SM-tävlingen speciellt dramatisk. Det blev slutplaceringar att vara nöjd med och det var en stabil väg dit. För våra grabbar är det inte orealistiskt att drömma om större framgångar än denna helg, så det lär bli fler SM med nya möjligheter.

I H20-laget startade Viktor och kom in till växlingen som 18:e löpare. Placeringen var enligt plan, men tidsavståndet hade hunnit bli lite över fem minuter upp till täten. Arvid på mittsträckan avancerade duktigt tio placeringar. På avslutningssträckan säkrade Leo 10:e-platsen och ett ”SM-löv” till OKK-laget.

OK Kolmårdens förstalag i H21 inledde med Oskar som växlade över som 21:a och mindre än tre minuter efter ledarlaget. Ville plockade fem placeringar på andrasträckan innan Emil fick avsluta och ta laget i mål som 16:e lag. Emil passerade Denseln strax innan målgång. Kolmården blev därmed med 22 sekunders marginal bästa östgötalag.

OK Kolmården hade också ett andralag i H21. Där startade Tom innan Simon och Micke tog vid. Tidsmässigt höll sig alla tre på samma avstånd efter sträcksegrarna, men placeringsmässigt var Mickes insats den främsta. När Micke spurtade i mål som 47:a hade han som avslutare avancerat elva placeringar.