Angående nya regler om allmänna sammankomster (50-personersregeln) - träningsverksamheten fortsätter med anpassning

I fredags stod det klart att allmänna sammankomster i Sverige ska begränsas till som mest 50 personer för att minska spridningen av Coronaviruset, det kommer vara straffbart att bryta mot detta. Reglerna träder i kraft söndag 29 mars.

Eventuellt kan vi vänta oss mer detaljerade riktlinjer tillhörande de nya reglerna närmsta tiden, men Riksidrottsförbundet (RF) gav redan under gårdagen besked om hur vi bör agera, se RFs sida. Träningsverksamhet för egna medlemmar omfattas inte av begreppet allmänna sammankomster men föreningar uppmanas att göra Folkhälsomyndighetens (FMH) riskanalys för att reda ut om aktiviteten är lämplig eller inte.

Vi har jobbat igenom riskanalysen och läst alla riktlinjer från förbund och myndigheter och landat i att vi fortsätter med den planerade träningsverksamheten. Utifrån riskanalysen genomför vi följande åtgärder i samband med ungdomsträningen på måndagar:

  • Undvika övningar med närkontakt
  • Två eller fler samlingsplatser för träningen för att minska antalet människor som träffas tätt inpå varandra
För oss idrottare är det alltid viktigt att inte träna om man är sjuk, har du minsta symptom ska du stanna hemma. Kom ihåg att stanna hemma 2 dagar efter du blivit symptomfri.

Postades 2020-03-28 19:44:03 av Erik Engvall i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2020-03-31 15:35:17 av Erik Engvall

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar