Klassiska Höstmilen kommer att genomföras

Annica och Lisa marknadsför Höstmilen

LÅNGDISTANSLÖPNING

Det klassiska tävlings- och motionsloppet kommer att genomföras som planerat den 18 oktober med särskilda Coronaanpassningar. Loppet som går mellan Sörsjön och Lillsjön norr om Norrköping startade redan 1971 och firar därmed 50 år i år.

- Det är många som har frågat om loppet blir av och vi kan nu berätta att vi kommer genomföra det, även om det blir på ett annorlunda sätt. Det känns bra att vi kan erbjuda den här lösningen för alla som sett fram emot ett mål med sin träning.

- Vi har jobbat extra hårt med en säkerhetsplan och bollat lösningar med tillståndsmyndigheten, då det hade varit trist om vi hade varit tvungna att ställa in just på 50-årsdagen, säger tävlingsledaren Johan Malm.

Loppet kommer att genomföras med flera startgrupper om 45 personer under hela dagen. Det blir två seedade elit-starter (herr och dam) samt fem motion-starter fördelade på 5 och 10 km under dagen. Mer hinner man inte med då Coronareglerna säger att alla startande måste lämna tävlingen innan nästkommande start. Dessutom får inte publik närvara, inte ens längs banan.

- Vi har en lösning med cykel- och löppatrull, som ber eventuell samlad publik längs banan att flytta sig från banan in på andra stigar eller längre in i skogen, vilket var avgörande för att få tillståndet.

Den traditionella busstransporten till start har strukits i år vilket gör att man själv ordnar transport till starten vid Sörsjön. Därför finns det i motionsklasserna möjlighet att välja start vid Lillsjön även för 10km banan.

- Det uppskattade loppet Lilla Höstmilen har vi tvingats att avstå ifrån då lagen om 50-personersgränsen sätter stopp för det. Barn kommer inte ensamma och föräldrar räknas in bland deltagarna så vi kom inte fram till en hållbar lösning.

Anmälan för de begränsat antal platser som finns öppnar den 18 september. För de som inte får chansen att springa i år och få den fina jubileumsmedaljen finns dock en tröst:

- Vi kommer att förlänga vårt 50-års firande ända fram till nästa lopp år 2021 så att alla som vill kan vara med och fira.

FUNKTIONÄR: Anmäl dig i kalendern

TÄVLINGSINFORMATION: Tävlingsinformation

Postades 2020-09-14 08:27:43 av Johan Malm i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2020-09-14 08:37:10 av Johan Malm

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar