Uppdaterad information och beslut angående coronaviruset

I måndags förklarade regeringen att de föreslår att ändra maximalt antal deltagare vid allmänna sammankomster till 8 personer. Statsministern uttryckte också tydligt i måndags att 8 ska vara normen för hela samhället. Förslaget är ute på remiss och om det går igenom träder det i kraft under nästa vecka >>>. OK Kolmården har läst RFs remissvar (>>>) som förespråkar att ungdomsidrotten ska få fortsätta bedrivas som den gör nu. 

Under torsdagen meddelade region Östergötland att de skärpta riktlinjerna förlängs (>>>) till den 13 december. 

Det är inte helt enkelt att navigera bland alla riktlinjer (och lagar!), tex gäller inte reglerna om allmänna sammankomster träningar inom föreningen. Men, de skärpta riktlinjerna i Östergötland tillsammans med Svenska Orienteringsförbundets tolkning av dessa (>>>), är tydliga i sitt budskap om att träningar där flera personer träffas, även utomhus, inte ska bedrivas just nu. Inte minst känner vi i OK Kolmården också vårt moraliska ansvar att se till att regler och riktlinjer inte urholkas. 

Detta gäller till och med årsskiftet inom OK Kolmården

  • Ungdomsträningarna fortsätter tillsvidare på måndagar, samling utomhus omklädd och klar. Efter träningen, åk direkt hem, inget ombyte inomhus. Vuxna ledare och föräldrar till barn som behöver stöd och hjälp under träningen deltar. Övriga vuxna är återigen varmt välkomna att vara med och träna när läget blir bättre. OBS! Om läget kring ungdomsidrott ändras ex på grund av regeringens nya förslag kan det bli förändringar med kort varsel, vi kommer ut på med ny info då.
  • Samlad träning för vuxna (födda före 2005), kommer inte bedrivas i föreningens regi, varken inomhus eller utomhus. 
  • Andra aktiviteter såsom möten och träffar hålls digitalt eller skjuts på framtiden.
  • Vinterträningen kommer modifieras och genomföras i form av "veckans bana", träningskommittén kommer med mer detaljerad info. Se mer info om förhållningsregler nedan.
Vinterträning
Det känns roligt att kunna erbjuda vinterträning även om den blir annorlunda. Träningen kommer sitta ute under någon veckas tid och förhoppningen är att få bra spridning på det sättet.

Den som är dagledig och vill springa uppmanas i första hand att göra det under måndag-fredag eftersom det minskar trycket på helgen. 

Tänk på att hjälpa till att hålla avstånd, är det flera personer på plats vid banans start när du själv tänker springa, avvakta på distans och ge dom ett ordentligt försprång. Undvik även klunglöpning under banan. Målet är att undvika samlingar före, under och efter ditt träningstillfälle.  


Tack för att din hjälp och uthållighet!

Styrelsen genom Erik Engvall

Postades 2020-11-20 08:36:41 av Erik Engvall i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2020-11-20 08:37:37 av Erik Engvall

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar