Reflexspåret i Strömsfors har fått nytt liv

  • Familjen Josefsson

    Familjen Josefsson

  • Vid startpunkten

    Vid startpunkten

Familjen Josefsson har under den senaste tiden gjort en ljus insats för alla träningsvilliga i Strömsfors. Nu går det att hitta julstämning i Strömsforsskogen, men det är inte juleljus som lyser upp. Det är reflexerna från det uppfräschade reflexspåret. Reflexspåret som har funnits anonymt i många år har nu blivit kompletterat med nya reflexer och information om spåret. Det är ett 5,0 km långt spår med löpstråk i stiglös terräng.

Undertecknad kommenterar sin testrunda så här: ”Det är ett ganska tufft spår som passerar över en och annan höjd. Det ingår också i träningen att bemästra det ibland ganska besvärliga underlaget i Strömsforsskogen” .

Kjell Josefsson noterade att det fanns ett reflexspår inom spårområdet i Strömsfors. Det hade förlorat en och annan reflex, så det var svårt att enkelt följa spåret. Det är lite oklart om hur spåret kommit till och hur det skötts, men Kjell tog tillsammans med sin familj tag i saken och kompletterade banan med nya reflexer. Nu har reflexspåret förutom nya reflexer fått en spårkarta och markerad startplats, så att alla intresserade lätt ska hitta dit. 

Reflexspåret i Strömsfors finns nu också med på reflexbanor.com tillsammans med massor av andra reflexspår i Sverige. I Krokek finns flera reflexspår i annan regi. Klubben har inget ansvar för dessa, men vi kommer att kolla upp dem och informera om deras aktuella status. 

Reflexspår är ofta spontana skapelser. Det är otydligt vilka som har gjort dem och hur de underhålls. Vid Lillsjöstugan finns flera reflexspår som vi antar lever sitt liv utanför klubben. Däremot ingår klubbmedlemmar i skaran som flitigt utnyttjar spåren och ibland på eget bevåg även rättar till reflexbrister i skogen.  Hoppas att några träningsvilliga OKK-are kan komplettera med aktuell statusinformation även för Lillsjöns reflexspår. 

Reflexspåren finns nu även omnämnda på hemsidan i förteckningen under "Skid- och terrängspår" med hänvisning till reflexbanor.com

God Jul tillönskas Kjell, Annika, Sanna och Linus.
När ni tittar ut över gärdet och ser en pannlampa i skogen på andra sidan, så är det inte tomten som kommer. Det är någon som just då är väldigt glad över er insats. 

/Robert H


Postades 2020-12-16 19:24:25 av Robert Håkansson i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2020-12-29 21:26:14 av Hans Persson

Kommentarer

Ja, Lillsjön 8 km och 6 km blev tillpiffade i slutet av oktober och början av november, de var bra då. 10 km kutade jag också igenom i november men behövde ses över, funderar på att se över den om någon vecka eller två.
2020-12-29 21:26:43 Hans Persson
Jätte fin runda!
2020-12-28 08:30:31 Heinz-Josef Wöbel
Superbra! Rundan är kul och fostrande. :)
2020-12-19 08:00:04 Stefan Sehler
Så härliga bilder i vintermörkret! De sprider både glädje och värme.
2020-12-18 08:14:29 margareta tidman
Blev ju kanon!
2020-12-17 19:32:46 Bengt Schwartz
Du saknar behörighet att kommentera artiklar