Nu är elitpremiären avklarad - Fina placeringar av nöjda OKK-are

Längre ned finns en rapport från tävlingshelgen i Västervik.


I helgen är det premiär för den svenska eliten och tävlingarna avgörs utanför Västervik. På lördag är det medeldistans som ingår i Swedish League och bland de 80 startande hittar vi Emil Ljungemyr och Ville Johansson som var de enda från OKK som var tillräckligt bra rankade för att platsa. Emil startar 11:25 och Ville 11:43 men ingen av dem har GPS. För att komma till tävlingsinformationen på eventor, tryck här.

På söndagen är det dags för SM i ultralångdistans som även den ingår i Swedish League och även där är det Emil och Ville som representerar Kolmårdens färger. Masstarten för de nästan 25 km går kl. 9:30 och Ville kommer vi kunna följa på GPS. För att komma till tävlingsinformationen på eventor där ni kan hitta länk till GPS-sändningen, tryck här.

Ytterligare rolig info är att Kolmården kvalificerat sig till att ha med ett herrlag i Elitstafetten som arrangeras i Södermanland 1-2 maj. På lördagen blir det 3 nattsträckor och sedan på söndagen är det omstart med tre avslutande sträckor baserat på nattens resultat. Information om denna tävling hittar du här.


Rapport från Västervik

Orienteringstävling är ett ord vi nästan har glömt bort, men i helgen 10-11/4 fick eliten tillfälle att matchas mot varandra utanför Västervik. På lördagen i en medeldistans som ska ingå i årets Swedish League och på söndagen var det SM i ultradistans med masstart.

Ville Johansson och Emil Ljungemyr var OK Kolmårdens deltagare båda dagarna. Vi ger dem några guldstjärnor för sina insatser och de var även själva nöjda med sina prestationer.

På medeldistansen kom Ville 16:e och Emil 42:a. Terrängen var knöligare och snårigare än den som besöktes vid höstens förberedelser i trakten. Det var svårt att hitta flyt och fart, men fina placeringar med individuell start tyder på att båda hade hyfsad koll på sin framfart i konkurrens med 79 deltagare från svenska elitskiktet spetsat med några utländska orienterare. Ville hade bara några få sekunder på bomkontot.

H21-banan vid Ultra-SM var 24,9 km och blev till stor del en sällskapsresa. Ville och Emil hjälptes åt att täta luckor för att hänga med tätklungan. När det var en halvmil kvar gjordes en liten kontrollmiss som för Emils del spetsades med begynnande krampkänningar och klungan kunde glida ifrån. Det var många som hade krampbesvär. Det gällde även Ville men för hans del kom besvären först efter målgång. Ville slutade som 15:e och Emil blev 19:e. Båda cirka 8½ minut efter segraren Gustav Bergman och med 10:e platsen inom räckhåll.

Grattis grabbar till fina prestationer och lycka till med fortsättningen!
Hoppas att det följer fler tävlingar både för er och för alla oss andra.


Postades 2021-04-09 18:46:07 av Peter Berggren i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2021-04-11 18:11:33 av Robert Håkansson

Kommentarer

Lycka till grabbar! Följer så klart
2021-04-09 21:00:01 Bengt Schwartz
Du saknar behörighet att kommentera artiklar