OKK på 16:e plats i Elitstafetten

Nyfiken på Elitstafettipsets vinnare? Kolla här!


Elitstafetten 1-2 maj 2021
OK Kolmården platsade för att få vara med i Elitstafetten vid Hälleforsnäs där endast ett begränsat antal klubbar med tillräckliga kvaliteter fick ställa upp. Resultatlistan för H21 omfattade 45 lag och det blev en händelserik natt och dag innan OKK-laget till slut gick i mål som 16:e lag.

Klubbens H21:or imponerar och det visar att man kan ställa ett helt lag med väl förberedda och taggade löpare på startlinjen. Det var häftigt att få vara med på den här nivån och gå en match mot de allra bästa. Stafettresan innehöll både med- och motgång och med bättre flyt hade man placerat sig högre upp. Samtidigt lyckades man att balansera läget när det svajade för att bita ihop och aldrig falla ur ramen. Det blev en spännande tävling med många skiftningar och det fanns flera andra lag med höga förväntningar som föll hårt.

Det är synd att det är så få tävlingstillfällen just nu när vi har ett OKK-gäng med så fina möjligheter.

Klockan 21:00 gick startskottet. Lite motigt var man efter första sträckan 26:a, efter andra sträckan 29:a och efter tredje sträckan 22:a. Nattlöparna uttryckte viss frustation över en natt som inte gick riktigt som de hade hoppats, men man var trots allt ändå inget utslaget lag även om det hade blivit retfulla minuter upp till dem som man ville matcha.

Oskar: ”Missade lite på ettan, kom på fel gaffel till fyran, sen var det kört. Näääe det gick inte bra på slutet heller”.

Tom: ”Den här har ju inte funkat (kompassen!) och den är viktig på natten. Den pekar helfel. Gick bra när jag insåg att jag inte kunde lita på den, men trögt i natten att bara gå på terrängen”.

Leo: ”Måste missat ettan med några meter, sänkte farten och missade, sänkte farten och missade igen, men sedan gick det bra när både handbroms och fotbroms var aktiverade”.

När dagsträckorna startade 11:30 hade man ett ess i ärmen när man skickade ut Emil. Med näst bästa sträcktid lyfte Emil laget med ett kanonlopp till nionde plats. Ville höll samma höga nivå och lyfte OKK-laget till sjunde plats. Att Micke skulle bli omkörd av flera på slutsträckan var väntat, så slutplaceringen var inget ras även om Micke själv var irriterad på att kraften för dagen saknades.

Emil: ”Det bästa loppet på länge. Känt mig långsam sedan Ultra-SM, men idag stämde det”.

Ville: ”Fullt ös, snabba berghällar och mycket egenorientering. Skönt att få känna stafettnerven igen”.

Micke: ”Tung dag fysiskt, men tekniskt ett bra lopp. Saknade att kunna tävla sig i form efter sjukdomsperioden i april.

Tävlingen var över och OK Kolmårdens 16:e placering var inskriven i resultatlistan. Klubbens interna tipstävling hade 6-21 som tippade placeringar. Den placering som var mest tippad var just plats 16. Tipset fick tre vinnare som hade tippat OKK som 16:e och dessutom Stora Tuna som segrare i herrklassen. Damklassen vanns överlägset av OK Tisaren.

OKK-LAGET

Sträcka 1 (natt): Oskar Leinonen

Sträcka 2 (natt): Tom Campbell

Sträcka 3 (natt): Leo Johansson

Sträcka 4 (dag): Emil Ljungemyr

Sträcka 5 (dag): Ville Johansson

Sträcka 6 (dag): Mikael Håkansson


Postades 2021-05-02 21:27:02 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-05-02 22:02:30 av Robert Håkansson

Kommentarer

Tack för uppdateringen och grattis till laget!
2021-05-05 06:30:19 Heinz-Josef Wöbel
Bra Robban att du berättar lite mer i detalj vad som händer när OKK är med på de stora evenemangen/Nisse
2021-05-03 08:57:53 Nils Sjödin
Du saknar behörighet att kommentera artiklar