OKK-juniorer elittestade med seniorelit i Dalarna

Elittävlingar i Dalarna 13-16/5

Samtidigt som landslaget var och tävlade om EM-medaljer i Schweiz var det elittävlingar i Dalarna. Covid19-regler innebar att det bara fanns H21E-klass och D21E-klass, så detta blev ett stort tillfälle för juniorer att få starta i samma klass som senioreliten. Det ska påpekas att våra OKK-deltagare hade många meriterade namn bakom sig i resultatlistorna och givetvis ännu mer meriterade namn före.

Det var tre tävlingar där startfältet varierade mellan 100-150 deltagare. Torsdag 13/5 Bjursåsluffen, lördag 15/5 Grönklittsmedeln och söndag 16/5 Grönklittslången. Grönklittstävlingarna hade flyttats till Skattungbyn. Den OKK-följare som hade tänkt sig att träna i Orsatrakten blev blåst på det eftersom träningsbanorna hade stängts p.g.a. björnrisk.

Juniortjejerna Kerstin och Linnea stod för fina insatser med förbättrade placeringar varje dag och med extra stort beröm för sina aktningsvärda placeringar på den avslutande långdistansen. De genomförde den första tävlingsdagen ganska felfritt och visade sedan att de kunde ännu bättre. Visserligen började båda den andra tävlingsdagen med varsin bom, men sedan förbättrade de sina placeringar rejält under banans första hälft. Linnea låg strax före Kerstin men missade några kontroller på slutet, vilket inte Kerstin gjorde. Den sista tävlingsdagen blev det placeringsmässig succé, men det var inte problemfritt. Linnea missade i början, men avancerade kraftfullt på slutet och när OKK-tjejerna gick i mål som 33:a och 37:a var det mindre än en minut som skilde dem åt.

Kerstin påstod efter första dagen att benen kändes långsamma, men att det inte gjorde så mycket i den terräng som erbjöds och att det orienteringsmässigt hade varit stabilt. Linnea noterade att söndagen var det allra roligaste på en väldigt kul Dalaturné. Linnea tyckte att det var tråkigt med bommen till ettan, men nöjd med att kunna lämna den bakom sig och sedan köra på bra under den sista delen.

Av Juniorgrabbarna var det störst fokus på Leo. Leo har visat att han har kapacitet för kriga om framstående placeringar även i möten med seniorelit. Den första och sista dagen klarade Leo att fixa det bra genom att springa i mål som 25:a vid båda tävlingarna. Kul att få tävla och godkända lopp tyckte Leo med tillägget att mellandagen var en total teknisk kollaps. Då kom Leos bottennapp när Sverre fick tillfälle att bli bäste OKK-are genom att på slutet vara snabbare än Arvid. Sverre tog vara på tillfället och sa att det var häftigt att få bli bäste OKK-are i ett H21-race.

OKK-seniorerna hade sett fram emot att få tävla i Dalarna, men ingen kunde komma till start. Emil som chockade konkurrenterna med sin insats i Elitstafetten för ett par veckor sedan hade åter problem med ett knä. Ville blir borta ett bra tag efter att rejält ha kraschat ett knä mot en sten under en träning vid Lillsjön. En träningsrunda som slutade med åtskilliga stygn vid besöket på akuten. Oskar var inte anmäld och ägnade istället helgen åt att förbättra sin status med de sista träningarna på Västkusten inför flytten tillbaka hem till Östergötland.


OKK-deltagare (placering dag 1/dag2/dag3)

D21
Kerstin Ljungemyr (64/49/33)
Linnea Lund (77/70/37)

H21
Leo Johansson (25/105/25)
Sverre Röjgård (--/102/66)
Arvid Westerberg (--/120/96)


Postades 2021-05-17 10:31:08 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-05-17 10:39:44 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar