Bra kval men tuff final för OKK på Lång-SM

Helgens stora OKK-händelse var OK Kolmårdens USM-guld i Falköping. Grattis Yrsa! I skuggan av den framgången var det samtidigt SM i Långdistans i Strömstad med tre OKK-seniorer och sex OKK-juniorer på startlinjen. 

Slutresultatet kan inte mäta sig med Yrsas insats, men det började ändå ganska bra vid lördagens kval där sju Kolmårdare tog sig till A-final. Det blev olika svårt att ta sig dit beroende på klass. För H21:orna var det tuffast och där knep Emil och Ville de sista av tio A-finalplatser i sitt heat. I juniorklasserna var det fler i varje heat som fick A-finalplats. OKK-arna som gick till A-final gjorde kvallopp som med goda marginaler tog dem dit. Leo och Kerstin blev 3:a, Sverre fixade en 4:e plats i sitt heat och Linnea kom 7:a.

På finaldagen blev det en upprepning från Medel-SM som också hade en bra kvaldag, men som följdes av en sämre finaldag. Ingen lyckades med att få till någon riktigt bra insats. Kerstin och Linnea visade med sina 9:e respektive 15:e platser i D18 att de kunde hålla en bra nivå även när fullträffen uteblev. Trots blygsamma placeringar i H21-finalen så bör ändå Ville och Emil få var sin pluspoäng för att ta sig till den tuffa A-finalen.

Flera av OKK-arna gjorde jämna lopp utan några märkbara missar på enskilda sträckor. Det vittnar om en stabil framfart i skogen och att man har gjort vad man kan.     

OKK-deltagare:

D18
Kerstin Ljungemyr (9.a)
Linnea Lund (15:e)

H18
Sverre Röjgård (34:a)
Carl-Henrik Wass (34:a i B-final)

H20
Leo Johansson (14:e)
Arvid Westerberg (29:a)

H21
Ville Johansson (34:a)
Emil Ljungemyr (37:a)
Oskar Leinonen (7:a i C-final)

Klubbledare
Magnus Johansson
Mats Röjgård


Postades 2021-09-19 22:47:42 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-09-19 23:37:59 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar