Stafettlag och Leo glänste på Sprint-SM med hög puls.

Sprint-SM i Norrtälje 16-17 oktober 2021

SM - SPRINT INDIVIDUELLT
Efter mer en ett år av ”ökenarrangemang” var det härligt med ett intensivt och folkrikt Sprint-SM i Norrtälje. En härlig röra av människor och tävling och det var lätt att vara överseende med det som blev alltför rörigt. Att en buss passerade upploppet varje halvtimme var tydligen hanterbart, men att samtidigt släppa ut A-final, B-final, C-final och publik på Norrtäljes gator var inte helt smärtfritt. Ville rapporterade om incidenter och att han själv hade ”lämnat företräde” åt A-finalslöpare efter att själv olyckligtvis ha hamnat i B-finalen.

Villes misstag var att i kvalet passera ett förbjudet tomtområde, vilket de på parkbänken intill ilsket konstaterade direkt när det hände. Diskvalificering och B-final blev följden av tilltaget. Leo tog sig säkert till A-final som 3:a i kvalheatet och det gjorde även Kerstin och Linnea.

Leo gjorde en förnäm finalinsats som ledde till 4:e plats. Han bekräftade sin position som en i toppen av H20-grabbar, men 7 sekunder från bronset efter några retfulla småmissar. Linnea var något snabbare än Kerstin och några av dessa sekunder tog hon på upploppet där hon var en sekund från att bli snabbast av alla.

OKK-deltagare:
D18 Linnea Lund (24:a)
D18 Kerstin Ljungemyr (30:e)
H20 Leo Johansson (4:a)
H21 Ville Johansson (4:a i B-final)


SM – SPRINTSTAFETT
På sprintstafetten stod OK Kolmården för en bra laginsats genom att komma på 19:e plats. En rankingbedömning avgjorde vilka lag som fick springa A-final. OKK tillhörde dessa lag och från våra trakter var även Nyköping med i det startfältet. Det kändes bra att vinna den matchen med en kvarts minut och placera sig på platsen före Nyköpingslaget.

Första och sista sträckan var vikt för damer. Linnea fick ta rusningen på startsträckan och Kerstin fick äran att kontrollerat föra in i laget i mål. Däremellan var Leo på andra och Ville på den tredje sträckan inte långt efter de bästa på sina sträckor. Leo avancerade fyra placeringar och Ville passerade hela 13 lag. Ville fick en fin revansch efter diskningen vid lördagstävlingen.

Det har flera gånger tidigare påpekats att OK Kolmården har ett ungdomligt elitgäng, så med lusten och hälsan i behåll kan det bli fler intressanta SM-starter framöver.

OK Kolmårdens lag (str-plac)
Sträcka 1, Linnea Lund (31)
Sträcka 2, Leo Johansson (7)
Sträcka 3, Ville Johansson (8)
Sträcka 4, Kerstin Ljungemyr (28)


Postades 2021-10-17 16:21:47 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-10-17 16:29:31 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar