Två Ljungemyr toppade på Gotland - Leo SL-sexa i H20

Nästan final för Elitåret 2021

Den kommande helgen väntar Smålandskavlen där OK Kolmården ställer upp med både herr- och damlag, så det blir till att fylla på med ytterligare ett framgångsrikt (?) elitreportage innan vi går in i vinterdvalan (eller vinterträningsperioden). 

24/10 var det final i Swedish League på Gotland med jaktstart där förste löpare i mål blev vinnare av Swedish League 2021.

En OKK-summering av Swedish League 2021

Ville gjorde sina bästa resultat i april. Emil toppade med en suverän 8:e plats på den näst sista tävlingen som avgjordes på Gotland dagen innan finalen. Leo hade många starka lopp under året, men en felstämpling den första Gotlandsdagen försämrade avsevärt startpositionen i finalen. Arvid hade med sig ett bra resultat från årets första SL-tävling och avslutade lika fint med en 15:e plats på Gotlandstävlingen innan finalen. Sverre hade en bra dag på augustitävlingen, men avstod finalloppet.

Kerstin höll sig väl framme på Swedish League i september. På Gotland slog hon till med en fjärdeplats på sista tävlingschansen innan finalen och förbättrade därmed märkbart sin startposition i finalen. Tidigare i år har Linnea presterat fina resultat på två hösttävlingar, men var inte med i finalen på Gotland.

Under året har även Oskar och Carl-Henrik deltagit i Swedish League-tävlingar. Oskar har tappert kämpat sig igenom året med ihärdiga skadeproblem. C-H fick tillfälle att visa upp OK Kolmårdens unga bredd med ett bra Swedish League-deltagande. Då får vi inte glömma bort klubbens reservkapital i de ungdomar som ännu inte har nått juniorålder. Yrsa Röjgård, Annie Lund och Alva Karlsson har visat framfötterna på GM och USM. De två första fick dessutom åka hem med glänsande medaljer om halsen.

Med Swedish League-avslutningen på Gotland är elitåret 2021 avslutat. När OKK sätter punkt för 2021 finns utöver Swedish League en mängd andra fina prestationer att minnas från Elitstafetten, Jukola och SM-tävlingar. Dessutom fick klubben leverera en landslagslöpare när Leo blev uttagen till JVM.

Tack för att vi har fått följa era fina prestationer 2021 – Lycka till 2022!


SWEDISH LEAGUE, SLUTRESULTAT 2021
#10 Sliva League final jaktstart 24/10
(Plac #9 Silva League lång Gotland 23/10)

H21
11:a Emil Ljungemyr (8:a)
30:e Ville Johansson (30:e)
+ Oskar Leinonen

H20
6:e Leo Johansson (ej godkänd)
30:e Arvid Westerberg (15:e)

H18
+ Sverre Röjgård
+ Carl-Henrik Wass

D18
15:e Kerstin Ljungemyr (4:a)
+ Linnea Lund


Postades 2021-10-24 21:30:13 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-10-27 20:47:03 av Märta Berggren

Kommentarer

Det kanske vore något att ta upp på ett NOK-möte hur man ska stödja och pressa lokala media till att publicera. I nuläget kan det nog bara komma in något om enskild klubb har intresse och levererar material. Fram till nu har vi räddats av några eldsjälar som själva har drivit på. Då tänker jag på Rune Haraldsson och givetvis Nisse Sjödin som länge har kämpat på egen hand. Ett jättestort tack Nisse för allt som du har gjort. Jag vet att det varit lite trögt med responsen och hoppas att NOK med gemensam kraft kan väcka liv i redaktionerna, både som hjälp och blåslampa.
2021-10-26 15:30:58 Robert Håkansson
Jag säger detsamma. Jätteviktigt att händelser av det berättas om vad som sker med klubbens framfart när det tävlas utanför hemorten. Tyvärr hjälper inte tidningarna med att informera ens om stora tävlingar. Konstigt att SM-sprinten ( förra helgen) med fina Östgötaframgångar inte ens nämns.
2021-10-26 11:48:52 Nils Sjödin
Tack Robban för dina fina reportage. Hoppas även du håller i under nästa år.
2021-10-25 07:40:24 Henrik Ljungemyr
Du saknar behörighet att kommentera artiklar