Herrarna 14:e i Gränna

Samtidigt som vi hade en hektiskt arrangemangshelg här hemma så hade vi också representation vid Smålandskavlen i Gränna. Ett lag i respektive dam- och herrklass var anmält men tyvärr blev damlaget drabbat av ett par återbud så vi fick inte ihop fullt lag.

Den här anrika stafetten har på senare år haft det tufft med deltagarsiffrorna, men i år blev det uppåt efter det inställda arrangemanget förra hösten. Tävlingen har dessutom förändrat en del i upplägget vad gäller klassindelningar och sträckor. Damerna har t.ex. numera lika många sträckor som herrarna och samma upplägg med två nattsträckor på lördagen, följt av jaktstart och tre dagsträckor på söndagen.

Kerstin Ljungemyr och Lisa Berggren sprang trots att vi inte hade fullt lag de två inledande nattsträckorna på lördagskvällen. De gjorde det så bra att de hade en 8:e plats när kvällen var klar.

Herrlagets nattsträckor tog Ville Johansson och Emil Ljungemyr hand om på ett mycket föredömligt vis genom att fixa ett utgångsläge inför omstarten som 6:e lag, 6 minuter efter täten. De tre avslutande sträckorna sprangs sedan av Arvid Westerberg, Leo Johansson och Kacper Kuca. En tuff uppgift för dessa unga grabbar med tanke på att i stort sett alla svenska topplag var där med sina bästa uppställningar. Alla tre gjorde stabila lopp och Kacper kunde slutligen föra in laget på en fin 14:e plats.

För våra elitlöpare återstår nu bara nästa helg då SM-natt avgörs på fredag i Åkersberga samt SM-ultralång för juniorer på söndag i Huddinge.


Postades 2021-11-01 16:05:15 av Mikael Westerberg i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2021-11-01 16:07:29 av Mikael Westerberg

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar