Tack till tre goa gubbar

Magnus, Micke och Klas

Jag har fått förtroendet att samla in resultat och intryck när våra elitorienterare har varit på tävlingar i vårt avlånga land för att återge några rader om detta på hemsidan. Det har varit trevligt att få visa upp vår OKK-elit, så att ingen missar att vi har ett gött gäng som visar upp sig i OKK-dressen i de stora sammanhangen. Det är ett ungt gäng, så det kan förmodligen bli fler reportage framöver.

Den här gången är det dock några av dem som döljer sig bakom de tävlande som ska lyftas fram. Några som ihärdigt och engagerat har stöttat klubbens elitorienterare. De har med sina olika insatser varit värdefulla på resor och tävlingar och har sett till att det funnits träningsverksamhet med kvalitet på hemmaplan.

Magnus Johansson har axlat den tunga rollen som reseledare och lagledare. Han har pusslat ihop resorna så att det ska fungera praktiskt och trivsamt för dem som är med. På Jukola-Norrbotten-resan blev det många dagar som veks åt OKK-eliten och på några arrangemang blev det inte ens tillträde till tävlingen på grund av pandemirestriktioner.

Mikael Westerberg har också coachat, men framför allt sett till att det ständigt har funnits härliga, nyttiga och variationsrika träningar i Kolmårdsskogen. Klas Johansson har varit minst lika aktiv i skapandet av dessa träningsmöjligheter. Träningar som både elit och andra i klubben har fått ta del. De som följer Strava har kunnat beskåda deras flitiga rundor för att sätta ut och plocka in träningskontroller. Det har lagts ned massor av tid och massor energi till nytta för OKK-elitens vardag och framtid. Våra goa gubbar har gjort det där lilla (eller möjligen stora) extra. Visserligen har vi duktiga junior-senior-orienterare, men bakom dem har dessa tre okrönta kungar gjort en ovärderlig insats.

Nu stoppar vi in 2021 i arkivet och siktar mot nya mål. Någonstans finns drömmar om segrar och goda resultat, men framför allt finns förväntningar om att få ha några kul tävlingsår tillsammans. Kanske tycker någon som läser detta att det finns andra som också borde få ”Dagens ros”. Javisst, klubben har många som håller maskineriet igång och som också förtjänar beröm. Ett gott exempel är det engagerade ledargänget för ungdomsverksamheten. Förhoppningsvis kommer efter hand några därifrån att ta steget upp som juniorer och där få uppleva samma glädje och utmaningar som dagens gäng har fått göra.


Robert Håkansson
som har fångat upp och försökt att förmedla uppskattande kommentarer


Postades 2021-12-01 11:27:29 av Robert Håkansson i kategorin Reportage

Kommentarer

Tack Nisse! Samtidigt hoppas jag att en del kan känna sig träffade av Nisses kommentar och bli bättre på att visa upp det som händer på hemsidan. Det kan vara snabbt och kul att använda Instagram, Facebook o.d. som ett komplement, men det får inte bli något man gör istället för att finnas på hemsidan. Ibland saknar man på hemsidan de besvarade reaktioner som läsarna ger på de andra kanalerna, så att som Nisse gjort ge en kommentar även på hemsidan är aldrig fel.
2021-12-02 09:33:44 Robert Håkansson
Trevligt och väldigt bra Robban - att vi får lite information här på hemsidan om personer och aktiviteter. i OKK. Viktigt
med den här typen av info så att alla i klubben får en kännedom om vad som försigår i klubben.
2021-12-01 20:23:32 Nils Sjödin
Du saknar behörighet att kommentera artiklar