Vilken härlig Kolmårdsdubbel det blev!

  • Stafettpallen Damer

    Stafettpallen Damer

  • Stafettpallen Herrar

    Stafettpallen Herrar

Vilket härligt väder, vilken härlig inramning det blev för årets Kolmårdsdubbel. Att äntligen träffas, möta vänner och göra upp i de tuffa Ågelsjöbergen. Vi har tagit lite foton, de finns länkat till nere till höger på sidan.

 I huvudklasserna D21E och H21 E (om man nu kan kalla seniorelitklasserna för huvudklasser, det kan ju likväl vara andra klasser som är huvudklasser, själv tycker jag nog att den klass som jag själv normalt deltar i är huvudklass) var det mycket intressant startfält både på den inledande Kolmårdsmedeln och avslutande Kolmårdskavlen. 

Om vi nu tar H21E, så var det tre löpare från OK Linné som tog alla pallplatser, med Albin Ridefeldt, Lukas Liland och Lucas Basset. Och så har vi Rassmus Andersson också från OK Linné som tog en femte placering. Kul var det i alla fall för östgötaklubbarna att den evige ynglingen August Mollén från OK Denseln som  tog en stark fjärdeplats. Segraren Albin har ni koll på, eller hur? VM-guld i stafett i Tjeckien 2021. Starkt av unge Lukas Liland att komma tvåa enbart 31 sekunder efter Albin!

Sen har vi ju damernas D21E. Lisa Risby, OK Kåre, en sjätte plats på medeln vid VM i Tjeckien 2021, kom in på en fin sjundeplats på Kolmårdsmedeln. Så det verkar vara så att segraren Andrea Svensson, OK Tisaren gjorde en riktigt strong insats (hon går inte av för hackor hon heller, SM-guld natt 2021), tvåa Elin Månsson, IFK Göteborg Orientering och trea Anna Ulvensøen, Nydalens SK (jepp, norska, vi hade många fina besök från våra grannländer).

Stafetter, stafetter, inget slår stafetter i nerv och spänning. Det är svårt att få en fullständig bild av som  kämpat och hur de gått för dem, vilka som överträffat sig själva och möjligen de som råkat haft det lite tufft på sin sträcka.

På damernas stafett D17E  hade vi tre utländska lag i täten: Paimion Rasti, Nydalens SK och Kalevan Rasti, alla inom två sekunder. Efter andra sträckan var Paimion Rasti fortfarande i ledningen, men andra och tredjeplats växlades om, nu kom Kalevan Rasti in på andra plats, och på tredje plats Nydalens SK, alla inom 51 sekunder (puh), fjärde lag var sedan hela fyra minuter efter tredjelaget. Men nu, under tredje sträckan började det hända en del. IFK Göteborg Orientering som låg på sjätte plats 5:31  efter ledande lag, gjorde en grym tredje sträcka och tog in fyra minuter, och kom in som andra lag 2:09 efter det nya ledarlaget Kalevan Rasti och där Nydalens SK tappade rejält och kom in på tolfte plats, snacka om skifte. OK Tisaren som låg på fjärde plats efter andra sträckan kom nu in på tredje plats efter tredje sträckan. Paimon Rasti som ledde efter både första och andra sträckan kom in på fjärde plats, och håll i hatten, det verkade som att deras fjärdelöpare inte kom i väg till start på fjärde sträckan, och kunde alltså inte slutföra sin fantastiska inledning.

Men vilka hamnade slutligen på pallen? IFK Göteborg Orientering som låg tvåa 2:09 efter Kalevan Rast, tog in hela det avståndet och kom in som första lag 0:31 före OK Tisaren på andra plats och Kalevan Rasti. Sista sträckans rejäla upphämtning var OK Ravinen  som tog in hela 6:43 från en sjundeplats till en fjärde plats. Vem gjorde den stronga insatsen då? Jo, förra storlöparen Helena Bergman!

Postades 2022-04-20 22:20:50 av Hans Persson i kategorin Arrangemang
Uppdaterades senast 2024-04-14 17:29:49 av Hans Persson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar