Ville visade fin sprintform på Hisingen

Sprint-SM-helg på Hisingen i Göteborg, 14-15/5

SM I KNOCK-OUT-SPRINT
Helgen började med ett kval för seniorerna med kvalificering till såväl lördagens SM i knock-out-sprint och söndagens SM-sprint med individuell start. Ville och Leo hamnade i samma kvalheat. De tolv bästa gick vidare och Ville var med åttonde tid en av dem. Leo gjorde också ett bra, men inte felfritt kvallopp. Några småmissar kostade dyrbara sekunder och Leo missade hårfint möjligheten att få vara med i knock-out-racet.

För den oinvigde kan vi upplysa om att knock-out-sprint i orientering fungerar på samma sätt som sprinttävlingar på skidor. Ville startade i första kvartsfinalheatet där tre av de sex deltagarna gick vidare. Efter en mycket stark avslutning kunde Ville avancera och med trygg marginal gå i mål som trea efter Martin Regborn och Viktor Svensk. De som följde webb-tv-sändningen fick hänga Villes rygg och se den fina forceringen. Ville blev sedan utslagen i semifinalen, men hade kanske haft möjligheter till en finalplats utan det tapp som uppstod alldeles i början.

SM-SPRINT (SWEDISH LEAGUE #5)
Klasserna D18 och D20 hade sina kval på söndagen. Linnea, Annie och Alva gjorde alla väldigt bra kvallopp och tog sig säkert till A-final, men i finalen gick det inte lika bra för dem. En kontroll med en bommad minut grusade Annies och Alvas möjligheter till riktigt stora framgångar. Linnea gjorde en något mindre miss i början och när det senare blev en felstämpling strax före mål var den finalen över.

I H21 gjorde Ville en stabil finalinsats. Han var nöjd med genomförandet och 18:e-placeringen även om tabben på tolfte kontrollen grämde. Leo hade några småmissar och blev 33:a. Leo var lite besviken över att det inte blev några Swedish Leaguepoäng, men placeringen räckte ändå till personligt rekord (80 poäng) och ett avancemang till tionde plats i Swedish Leagues U23-cup. Ville, Annie och Alva fick många sköna Swedish League-poäng och för både Ville och Annie blev det poängmässigt den bästa insatsen hittills i årets Swedish League.  


SM-SPRINT (Swedish League #5)
Finalplacering (Placering I kvalheat)

H21 Ville Johansson, 18 (7)
H21 Leo Johansson, 33(13)

D20 Linnea Lund, -- (7)
D18 Annie Lund, 15 (10)
D18 Alva Karlsson, 28 (11)


Postades 2022-05-16 08:46:53 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2022-05-16 10:09:55 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar