• Sverre i mål som SM-sjua på ultralången

Sverre i mål som SM-sjua på ultralången

ULTRA-LÅNG-SM
Ultra-lång-SM 2022 avgjordes i Häsingland i samband med klassiska Ösa-träffens junitävling. Varken Ville, Leo eller Alva kom till start, så det hängde på Sverre och Yrsa om OK Kolmården skulle få synas i resultatlistan. Skavanker och rehab har på senare tid lockat syskonen Röjgård till en framgångsrik MTB-O-debut och nu var det dags för årets kraftprov utan cykel.

De allra främsta i H20-klassen hade en sekundstrid, men därefter var det större tidskillnad mellan placeringarna. Efter halva sträckan stämplade Sverre en halvminut efter täten. Under den andra hälften glesades avstånden ut och det blev då oftare självständig orientering än klungbildning. Sverre höll en stabil position hela vägen på den 16 km långa banan och kom i mål som 7:a.

I D18 var Yrsa bra med efter halva banan när de tio första stämplade inom 15 sekunder. Därefter förlorade Yrsa tid på tre kontroller i rad. Precis som för Sverre blev det mindre närkontakt med andra på slutet. Vid målgång på den milslånga banan blev det ändå tillfälle för Yrsa att i en spurt fixa 11:e platsen med fyra sekunders marginal.

Vid tävlingen avgjordes även Ultra-lång-SM för veteraner där Mats Röjgård blev 6:a i H50-klassen.