Händelserik sprintstafett på SM-veckan i Linköping

Eskil Kinneberg i Kåre chockade åskådare och TV-tittare när han vid varvningen på andrasträckan vek av åt fel håll och sprang sista slingan åt fel håll. Än mer överraskande var kanske att han fick flera efterföljare. Järla, IFK Göteborg och OK Kolmården gjorde tillsammans samma manöver. Felspringarna hann i princip ta alla sina kontroller på slutvarvet i bakvänd ordning innan man upptäckte fadäsen. De gjorde sina försök att rätta till misstagen, men lyckades inte göra det på rätt sätt för att undvika diskvalificering. Kanske borde arrangören ha haft ett arena-pm för att inte i onödan locka in så många i den fällan.

Innan Emils blunder på andra sträckan hade Annie gjort en strålande startsträcka och växlade över till Emil som 6:a. Avslutaren Ville hade också sjätte tid på sin sträcka. Linnea på tredje blev tolva på sträckan, sprang jämt med lokalkonkurrenten Roxen och var på sträckan flera minuter före Denseln som till slut blev bästa östgötalag med en 5:e plats. VM-medaljören August Mollén gjorde ett raskt race, gick i inte i samma fälla som Emil och blev sträckbäst med över en minuts marginal på andrasträckan.

Tävlingsavslutningen blev en antiklimax när diskade och felstämplade lag som var först i mål inte kunde utses till segrare. Vinnare blev till slut IFK Lidingö, ön som till vardags är Emils hemmaplan. Trots att slutresultatet för OKK blev en flopp, så var det en bra dag med flera fina OKK-insatser och en häftig upplevelse med mycket publik och TV-bevakning 

SM SPRINTSTAFETT

OK Kolmårdens lag
1. Annie Lund
2. Emil Ljungemyr
3. Linnea Lund
4. Ville Johansson


Postades 2022-07-03 00:25:10 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2022-07-03 00:52:25 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar