OK Kolmården som arrangör av 10-mila 2025? Ge din åsikt!

(Det här är ett långt inlägg, scrolla längst ned om du redan vet vad du vill och ge din åsikt!)

Klassiska 10-mila arrangeras varje år och bjuder in till roliga och tuffa stafetter för både ungdomar och äldre. Vartannat års avgörs det i Stockholmstrakten och vartannat år någon annanstans i Sverige.

Inför 10-mila 2025 har vi fått en fråga från våra grannar Finspångs OK och OK Denseln om vi vill vara med och ansöka om att arrangera tillsammans med dom. 10-milaföreningen, som avgör var tävlingarna ska arrangeras, är mycket positivt inställda till ett 10-mila i Östergötland och om vi tackar ja så är sannolikheten hög att vi får det.

Vi är vana och duktiga arrangörer i OK Kolmården. Dessutom tycker många av oss att det är roligt att träffas och jobba tillsammans, det skapar helt enkelt fina band inom föreningen. Men, 10-mila är också ett stort arrangemang och styrelsen vill därför veta vad medlemmarna tycker innan vi tar ett beslut.

Förutsättningar

Planen är att 10-mila 2025 ska avgöras på Grosvad i Finspång. Grosvad erbjuder fina orienteringsmöjligheter samtidigt som befintlig infrastruktur och installationer gör arrangemanget enklare att genomföra.

Det går i dagsläget inte att svara på exakt vilka arbetsuppgifter vi i OK Kolmården ska ta på oss av den enkla anledningen att vi fortfarande är i ansökansskedet. Väljer vi att gå med så kommer bland det första vi gör vara att tillsammans med de andra medarrangörerna planera och sätta ihop en arrangörsorganisation, den finns inte idag eftersom vi inte har något att arrangera än. Vad vi vet är att vi kommer behöva många arrangörer, allt från strategiska roller i exempelvis ledningsgruppen till specifika dagsuppgifter på tävlingsdagarna. Några få av oss skulle behöva börja jobba redan sent i höst (2022), några fler från 2024 och många under våren 2025. Historiskt sett så kan vi totalt, alla klubbar, behöva få ihop fler än 500 funktionärer.

OK Kolmårdens styrelse tänker att vi ska arrangera Kolmårdsdubbeln samma år eftersom vi tror att det skulle dra många löpare som vill springa i 10-milalik terräng. Höstmilen ska också arrangeras. Däremot tänker vi att andra arrangemang som ex DM behöver flyttas till andra år.

Vad tycker styrelsen?

En majoritet av styrelsen är positiva till att ansöka. Vi tycker att det är roligt att vara med och arrangera ett av svensk orienterings flaggskepp. Dessutom behöver evenemanget går runt till olika föreningar, annars riskerar det att dö ut till slut och vi tänker därför att vi drar vårt strå till stacken. Slutligen tror vi också att ett 10-mila skulle ge oss ett bra ekonomiskt tillskott.

Vi vill veta din åsikt

För att ta reda på medlemmarnas inställning har vi tagit fram ett digitalt frågeformulär.

 • Svara endast en (1) gång per medlem. Vi kan inte kontrollera detta utan litar på din ärlighet.

 • Formuläret frågar om din ålder, 15 år och äldre eller yngre än 15 år. 15 år är vår gräns för rösträtt vid årsmötet.

 • Vi behöver tillsätta roller i ledningsgruppen om vi ansöker och får arrangemanget. Det är bra för oss att känna till de som är intresserade av en sådan roll. Ange gärna ditt namn i så fall. Detta är varken bindande eller löfte om roll i ledningsgruppen.

 • Svara senast 31 augusti!

Ge din åsikt här! >>>


Postades 2022-08-12 08:12:18 av Erik Engvall i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2022-08-12 08:16:32 av Erik Engvall

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar