Tufft jobb i tuff terräng – Två 8:e placeringar vid Lång-SM

• Sverre (8:a i H20)

Sverre (8:a i H20)

• Yrsa (8:a i D18)

Yrsa (8:a i D18)

OK Kolmården hade sju deltagare som startade vid Lång-SM i Bjursås, norr om Falun. Av dessa fick två plats på 10-bästalistan i finalen, Sverre som 8:a i H20 och Yrsa med samma placering i D18. Båda gjorde sina bästa lopp i kvalet där Sverre klart vann sin kvalgrupp och Yrsa som blev 3:a i sin. Sverre hade några dåliga sträckor i början av finalloppet, men kunde ändå via en kämpainsats känna att det slutade bra. Yrsa beskrev finalen som jobbig och svårorienterad. Yrsas finalresa hade några sämre vägval, men var annars bomfri.

Ville gjorde ett gott jobb i H21 och tog sig med god marginal till A-final, för att sedan komma på 19:e plats i finalen. Ville var nöjd med placeringen som var några pinnhål upp mot tidigare år, men grämde sig över en miss på slutet som kostade ett par platser i resultatlistan. Emil tog sig som sista löpare till H21:ornas A-final. Han hade hoppats på en bättre finaldag än den som ledde till 30:e plats på ett behörigt tidsavstånd från SM-vinnaren Gustav Bergman. Leo var långt ifrån nöjd med sin kvalinsats som ledde till B-final i H21, men var klart mer nöjd med 12:e placeringen i söndagens tuffa lopp som var både fysiskt och tekniskt krävande.

Även Annie kommenterade efter D18-finalens målgång på 29:e plats att det hade varit svårsprunget och svårt. Linnea fick avbryta sin D20-final efter fotproblem. Både Annie och Linnea hade dagen innan gjort mycket stabila kvalinsatser och utan problem tagit sig till A-finalerna.

SM-lången ingick i Swedish League. Där stärkte Ville, Sverre och Yrsa med SM-resultaten sina positioner. Tre deltävlingar återstår innan finalen i Strängnäs 23 oktober och alla tre OKK-arna har goda möjligheter till fina slutplaceringar. På Lång-SM fick även Annie meriterande Swedish-League-poäng.