SM-Medeldistans med ett dussin duktiga OKK-are

Höstens andra SM-helg i Dalarna inleddes med SM i Medeldistans i Orsa Grönklitt. OK Kolmården hade totalt 12 deltagare och var representerat i samtliga klasser (D18, D20, D21, H18, H20 och H21).

OK Kolmårdens främsta placering blev Yrsas 6:e plats i D18. Ville lyckades ännu en gång visa att han tar plats bland de allra främsta herrseniorerna i H21. Många av de som fanns före Villes 23:e plats i resultatlistan var välkända namn med meriter från EM, VM och andra tävlingar på den nivån. Precis som vid förra helgens långdistans kunde det ha gått ännu bättre om en retlig miss på slutet hade undvikits. I A-final fanns även Linnea och Sverre och de hamnade där på de fina placeringarna 14:e i D20 och 19:e H20.

Alla OKK-are hade väldigt många deltagare bakom sig i resultatet. Det värmde att få se Carl-Henrik och David i H18 få vara med ”på riktigt” i både kval och final och till slut inta positioner i resultatlistan som de har stor anledning att vara stolta över.

Svårt, dålig sikt och stenbundet var kolmårdsgängets kommentar om finaldagen. Yrsa var lite efterklok och konstaterade att det kunde ha varit lyckosammare om hon hade ha varit mindre noggrann i detaljläsningen och istället gått lite mer på kompass.

Herrar
Kvalet på fredagen var för vissa klasser ett nålsöga att ta sig igenom. Av H21:orna hade Ville inga problem med att ta sig till A-final. Det var bara sju herrar i var och ett av de sex kvalheaten som gick till A-final. Emil och Leo med platserna 8:a och 9:a hamnade precis utanför och hamnade i B-final. I och med den hårda sållningen i kvalet fanns det en hel del namnkunniga orienterare i B-finalen. Micke fick förbereda sig för C-final och Arvid för D-final. Alla hade därmed H21-herrar i över två finalgrupper bakom sig eftersom fredagskvalet följdes av hela sex finalgrupper på lördagen (H21 A-F). Finaldagens bästa prestation blev Villes 23:e plats.

Sverre i H20 kvalificerade sig som 5:a i sitt kvalheat till A-finalen där det blev 19:e plats. I H18 kvalade man till A-B-C-D-final. Carl-Henrik och David i H18 kvalificerade sig till B- respektive C-final där de sprang till sig platser i mitten av resultatlistan.

Damer
På damsidan var det Yrsa som toppade med sin 6:e plats i D18 efter att tryggt ha tagit sig vidare till A-final. Till A-finalen i D18 kvalade även Annie in sig som sista deltagare, men hade sedan en sämre dag i finalen. För en stor OKK-framgång stod även Linnea i D20 som säkert tog sig till A-final och där slutade på 14:e plats.

Damseniorerna i D21 hade platser i A-B-C-D-final att kvala om. Lisa tog sig med sekundmarginal till B-final. Utslagningen i kvalet var tuff, så även B-finalen innehöll en och annan meriterad dam. Lisa blev efter ett lopp utan bomtid 22:a.


OK Kolmårdens deltagare

H21 Ville Johansson, A-final 23:a

H21 Leo Johansson, B-final 12:a

H21 Emil Ljungemyr, B-final utgått

H21 Mikael Håkansson, C-final 34:a

H21 Arvid Westerberg, D-final 16:e

H20 Sverre Röjgård, A-final 19:e

H18 Carl-Henrik Wass, B-final 23:a

H18 David Malm, C-final 24:a

D21 Lisa Berggren, B-final 22:a

D20 Linnea Lund, A-final 16:e

D18 Yrsa Röjgård, A-final 6:a

D18 Annie Lund, A-final 37:a


Lagledare och annan assistans:
Magnus Johansson, Mikael Westerberg, Jenny och Mats Röjgård.


Postades 2022-09-18 00:23:44 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2022-09-18 00:48:00 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar