Lång KM med säsongsavslutning 13 november. Obs ! Datum ändrat till söndagen

För att  även våra juniorer/seniorer ska kunna vara med har vi ändrat datum till söndagen den 13 november.

Vi avslutar säsongen traditionsenligt med lång KM söndagen den 13 november. 

Samling SOK-stugan i Söderköping. Fri starttid mellan kl 10.00 -11. 00.

Banor för alla åldrar och sen fika, prisutdelning mm.

Sex banor: HD10, HD12, HD14,  svår 3 ,5 km/ 4,5 km / ca 6,5- 7 km. Går givetvis bra att springa i par eller med skugga på ungdomsbanorna. Anmälan senast den 10 november via Eventor. Vid få anmälda kan klasserna slås ihop.

Det finns en spännande Kottebana i anslutning till stugan för leksugna barn(och vuxna).

Välkomna!

Breddkommitteén

Postades 2022-10-18 22:56:32 av Maria Nordwall i kategorin Arrangemang
Uppdaterades senast 2022-10-28 22:21:18 av Maria Nordwall

Kommentarer

Har du önskemål om mat så maila det till mig : mhomho04@gmail.com.
Maten är Gulaschsoppa och glutenfritt alternativ. Mackor, kaffebröd, Frukt, kaffe & te (övrig dryck är vatten )
2022-11-07 10:31:18 Marie Håkansson
Håller med om huvudsyftet med KM inte är att bli klubbmästare utan i första hand en social aktivitet och många tar inte själva tävlandet på blodigt allvar. För några är det dock viktigt att få mäta sina krafter med jämnåriga även på denna klubbaktivitet. Åldersklasserna behöver alltid slås ihop, då det ofta är få anmälda i klasserna och då försöker vi ta hänsyn till vilka som är anmälda och vad som är rimligast. Men det har alltid funnits en möjlighet att byta bana även om man då tävlar i "fel" åldersklass. Ingen brukar protestera mot detta. Så säg bara till. Det är förstås lättare att framföra personliga önksemål, när vi använder anmälningsfunktionen på hemsidan, men det finns andra fördelar med att använda Eventor för anmälan. Men skicka ett mail med dina önskemål. Förutom ungdomsbanor HD 10/12/14 kommer det att finnas 3 banor ca 3,5/4,5/6,5 - 7 km.
Maria
2022-10-28 22:10:19 Maria Nordwall
Förbaskat tråkigt att man inte själv kan välja nivå och banlängd. För mig är det inte intressant att bli ihopslagen med en 10-15 år yngre åldersklass och därmed få en bana som är alldeles för lång för mig. Visst kan man korta av och inte fullfölja, men det är roligare att ha rätt bana från start. Andra blir säkert besvikna om de istället blir placerade på kortare banor än de har tänkt sig. Nivån på löpnings- och orienteringsförmågan är här inte strikt åldersbunden och det vore roligare att de på samma nivå fick springa samma bana efter egna val. Verkligheten är att det brukar bli några enstaka anmälda i varje åldersklass, så tävlingsmomentet om KM-titeln har ett synnerligen marginellt värde. Huvudmålet med KM-dagen är trots allt att försöka få till en dag med en bred klubbkänsla. Då bör vi också tydligt välkomna nya och mindre oerfarna. Det bör alltså finnas öppna banor utan klasstillhörighet att välja. Jag har flera gånger påpekat detta faktum utan gehör. Däremot har jag fått svaret ”Så här har det alltid varit” med undertonen att så ska det också för alltid förbli. Även om det rent historiskt kommer att se ut på samma sätt nästa år, så hoppas jag på ett uppvaknande och förändring.
2022-10-27 10:12:11 Robert Håkansson
Du saknar behörighet att kommentera artiklar