Swedish League #3 #4 – Sex OKK-are Topp 20

Svalboviken
#3 Medelsistans, lördag 6/5
#4 Långdistans, söndag 7/5

Svalboviken är en naturskön plats i hjärtat av Sörmland vid Näshultasjön en mil väster om Hälleforsnäs. De som varit flitiga orienterare har tävlat där flera gånger tidigare och känner till att det är ett fint orienteringsområde. Det består av mestadels öppen skogs- och vildmarksterräng med inslag av många skogsbevuxna sankmarker. Under tävlingshelgen för Swedish Leagues tredje och fjärde deltävling var det rejält blött i dessa kärr.

Som vanligt var det ett 80-tal högt rankade deltagare i varje klass. I seniorklasserna blev Gustav Bergman och Andrea Svensson dubbla vinnare genom att vara bäst på både medeldistans och långdistans.

Damerna
Kerstin stod för helgens bästa OKK-placeringar och lyckades vid medeldistansen hamna på tio-bästa-listan i D20 genom en stark spurt där hon knep två placeringar i uppförsbacken på upploppet. På långdistansen gick det nästan lika bra. Kerstin blev på söndagen 12:a och då var Linnea strax efter på en fin 15:e plats.

Alva (20:e) och Yrsa (17:e) i D18 sprang jämt på medeldistansen och endast tio sekunder skiljde dem åt. Yrsa inledde bäst och Alva hämtade in nästan hela försprånget genom en mycket stark avslutning. Alva gjorde en lika bra tävlingsinsats på söndagen och placerade sig som 21:a. På långdistansen var Annie (26:a) och Sofie (29:a) också med bland de 30 bästa som fick SL-poäng. För Sofies del var det de första värmande Swedish League-poängen.

Herrarna
Ville lade beslag på poängplatser båda dagarna i den tuffa H21-klassen. Långdistansen började för Villes del med en trög start som sedan följdes av fin placeringsvinnande löpning. Den bar fram till 18:e plats och en skojig dag i skogen. Villes medeldistans hade inte samma toppar, men genomfördes jämt och stabilt utan större missar. ”Jag sprang ganska rätt och ganska långsamt” var Villes egen analys.

Leo och Robbin i H21 hade lite högre förhoppningar på helgen än vad som blev utfallet. Det var bara en halvminut som skiljde dem åt i den nedre delen av medeldistansens resultatlista. På långdistansen höjde sig Leo några pinnhål, men var ändå inte riktigt nöjd. ”En fet miss och några småkrokar” var Leos beskrivning.

Sverre hoppade över medeldistansen till förmån för MTB-orientering. På söndagens långdistans var Sverre på plats och sprang där jämt och felfritt till sig en fin 20:e plats i H20.

Swedish League
Fyra av tio deltävlingar innan jaktstartsfinalen 17/9 är avklarade. Helgens tävlingar innebar en hel del inkasserade Swedish League-poäng (30 bästa placeringarna) för Kolmårdarna. Alvas stabila serie med insamlade poäng imponerar. Det är kul att även Sofie nu finns med i listan på dem som lyckats ta SL-poäng samt att Kerstin verkar vara tillbaka efter lite motigt fjolår. Det kommer sannolikt att ramla in fler poäng för OKK:s juniortjejer. Ville har visat att han kan komma bland de 20 bästa även i år. För att kunna nå en ännu bättre placering behöver Ville förmodligen en perfekt dag och ett absolut felfritt lopp i den extremt hårda konkurrensen, men vi hoppas att den dagen kan komma och följer intresserat fortsättningen.

Torfejden
Klubben hade också en del deltagare i breddtävlingen. Markus Kantarp (H10) vann medeldistansen där duon Mats Röjgård och Mikael Håkansson stod för en dubbelseger i H35.

OK Kolmårdens deltagare
(placering medeldistans/placering långdistans)