En 10-mila-natt att minnas - OKK-herrar 33:a

Herrlaget

10-mila 2023 i Skellefteå 20-21/5
OK Kolmårdens herrlag hade en fantastiskt fin 10-mila-natt i Skellefteå som slutade med att Leo på avslutningssträckan tog in laget i mål på 33:e plats. OKK-herrarna har visat framfötterna med liknande placeringar på Julkolakavlar med 7-mannalag, men har inte haft samma bredd och styrka för att lyckas lika bra på 10-mila.

Nu blev det OK Kolmårdens bästa placering för ett herrlag under 2000-talet. (Vi ska försöka att här senare lägga till någon historik om de bästa OKK-placeringarna). Noterbart är att det var 2013 som OK Kolmården kom 3:a i ungdomskavlen och att det var samma placering året innan även om lagdeltagarna inte var identiska de båda åren. Ville, Emil och Oskar i årets herrlag minns nog.

Skellefteånatten innehöll mindre mörker än en vanlig 10-milanatt i Mellansverige. Det i särklass nordligaste 10-milaarrangemanget bjöd också på en inomhusarena i Skellefteå Kraft Arena, men den hade antagligen varit mer uppskattad i ruskväder. Nu var det sol och sommarvärme även på dessa breddgrader .Herrkavlen vanns av norska NTNUI från Trondheim. IFK Göteborg vann både dam- och ungdomstävlingen.

Herrarna
Emil på startsträckan hade på grund av knäproblem varit sparsam med tränande och tävlande inför 10-mila. Det var dock aldrig några tvivel om att det fanns fokus på en tiomilastart. Emil har vid upprepade tillfällen skämt bort oss med fina inledningar. Även denna gång fick laget en start där man från början låg väl med placeringsmässigt och framförallt inte tidsmässigt långt efter täten.

Villes andrasträcka var absolut nattens OKK-insats nummer ett, men de andra lagmedlemmarna var sedan inte så långt efter Villes nivå. Ville tog upp laget till en plats i tätklungan och växlade över till Sverre som fyra i tävlingen. Sverre höll kvar laget i andraklungan och Robbin fick ett bra läge för långa-natten-sträckan på 16,5 km. Robbin höll sig frenetiskt kvar i klungan, men på den sista biten in till växlingen kom krampkänningar med tappad närkontakt till de framförvarande lagen som följd. Robbins kämpainsats blev dock oerhört värdefull för den historiskt fina placeringen i årets 10-mila.

Lite osäkerhet fanns om lagets kapacitet på sträckorna efter långa natten, men man höll sig stabilt omkring 30:e plats. Tom och Kacper som länge har varit viktiga byggstenar i OKK-lag gjorde det otroligt bra även denna gång. Henrik som normalt tävlar i H45-klass fick ta hand om sträcka 7 och gjorde även han ett gediget jobb för laget.

Oskar och Arvid hade struliga förberedelser på grund av skador, men precis som Emil var de trots detta fullt laddade för att utföra sina 10-mila-insatser. De fixade sina uppgifter väl och skickade ut Leo som 33:a på slutsträckan som höll den placeringen in i mål.

Damerna
OK Kolmårdens unga damer i förstalaget kom på 53:e plats. Tjejernas insatser var ganska jämbördiga. Alva på fjärde sträckan avancerade tio placeringar. Unga Annie fick ta sig an långa-dagen-sträckan 10,1 km och höll där förtjänstfullt sin placering från start till mål.

Tjejerna i Lag 1 klarade inte riktigt 50-bästa-listan, men andralaget lyckades hålla sig bland de 100. Sofie på startsträckan var bara 23 sekunder efter förstalagets Linnea. På sträcka två sprang Lisa och sedan blev det lite högre ålder på löparna när Karin, Anna och Jenny såg till att laget fullföljde som 98:e lag.

Ungdomarna
I ungdomskavlen får man vara upp till 16 år (DH16), men OKK-lagen hade bara DH12 och DH14-ungdomar, så det var stora tjejer och killar som OKK-arna fick möta. Främst var ungdomsresan till Skellefteå en upplevelseresa och en investering i erfarenhet inför kommande år.

En av tävlingens ljuspunkter var att alla OKK-are fullföljde sina sträckor korrekt. Inga felstämplingar eller andra malörer. Att komma med ett lag på 59:e plats var också bra. Allra bästa prestationen stod nog ändå Ella för som med 35:e tid på sistasträckan tog laget i mål.


RESULTAT FÖR OK KOLMÅRDENS LAG

Herrar (Vxl.plac)
Str 1 (39) Emil Ljungemyr
Str 2 (  4) Ville Johansson
Str 3 (19) Sverre Röjgård
Str 4 (24) Robbin Kantarp
Str 5 (28) Tom Campbell
Str 6 (28) Kacper Kuca
Str 7 (31) Henrik Pilvinge
Str 8 (29) Oskar Leinonen
Str 9 (33) Arvid Westerberg
Str 10 (33) Leo Johansson

Damer Lag 1 (Vxl.plac)
Str 1 (71) Linnea Lund
Str 2 (65) Yrsa Röjgård
Str 3 (64) Annie Lund
Str 4 (54) Alva Karlsson
Str 5 (53) Kerstin Ljungemyr

Damer Lag 2 (Vxl.plac)
Str 1 (77) Sofie Ettling
Str 2 (83) Lisa Berggren
Str 3 (124) Karin Engvall
Str 4 (120) Anna Gillerfors
Str 5 (98) Jenny Röjgård

Ungdomar Lag 2 (plac.59)
Str 1 Lukas Kantarp
Str 2 Loke Alenbrand
Str 3 Siri Engvall
Str 3 Elsa Gillerfors
Str 4 Ella Engvall

Ungdomar Lag 1 (plac.129)
Str 1 Sixten Levinsson
Str 2 Åsa Tanhua (IFK Kiruna)
Str 3 Sune Alenbrand
Str 3 Ture Levinsson
Str 4 Moa Pilvinge


Postades 2023-05-22 00:48:49 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2023-05-22 09:40:13 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar