JUKOLA: Galet härligt att få lyckas med säsongens stora mål

Laget som kom på 20:e plats

JUKOLA och VENLA 2023
17-18 juni vid Borgå öster om Helsingfors

HERRLAGET -  ”Galet härligt att få lyckas med säsongens stora mål”
Orden ovan var slutmannen Leos kommentar efter att ha tagit i mål OKK-herrarna på 20:e plats i Jukola 2023. De som följde tävlingen via liveresultat kunde välja att följa ”täten”, vilket innebar de tjugo främsta lagen. OK Kolmården fanns från start till mål med på den listan. Det har strötts lovord efter de senaste årens Jukolaplaceringar (66,58,34,36) och nu tog man ytterligare ett kliv uppåt med en placering som gav OK Kolmården en plats bland de allra främsta.

Stora Tuna blev segrande lag och i tider när klubbarnas hemort ofta inte vittnar något om löparnas nationalitet kan noteras att Stora Tuna var ett genuint svensklag, dessutom innehållande fyra lagmedlemmar med Svensk som efternamn. I herrtävlingen startade 1637 lag.

Det känns inte fel att klassa OK Kolmårdens lag som ett genuint Kolmårdslag. Emil, Ville, Oskar och Leo är uppvuxna i klubben. Tom har sedan han landade för studier i Östergötland hunnit med ett flertal Jukola för OK Kolmården. Kacper från Polen har också varit en trogen lagmedlem under många år med ett stort OKK-hjärta. I år har han iklädd OKK-dress dessutom figurerat i reklamen för Junior-VM i Rumänien. Dessa grabbar har en flerårig Jukolahistoria tillsammans och fick i år även med Robbin i laget. Robbin som har bott många år i Svärtinge har också därigenom hunnit få mycket av Kolmården i blodet.

”En grym insats av grabbarna” berömde coach Micke. De flesta av grabbarna stod för konststycket att efter ett strålande 10mila göra det ännu lite bättre på Jukola. ”Vi var nog det enda laget utan landslagslöpare på den här nivån i resultatlistan” fortsatte Micke. OKK-herrarna har presterat bra under flera år och har speciellt på Jukola tålmodigt avancerat i resultatlistorna. I drömmarnas värld väntar kanske en upprepning (eller förbättring!) av OKK´s andra plats 1995.

I den lokala matchen var OK Kolmården outstanding. Efter att ha scrollat nedåt i resultatlistan hittades Hällen som nästa klubb på 76:e plats.

DAMLAGET
Damlaget bestående av fyra OKK-juniorer blev 82:a. Sofie på startsträckan växlade över till Kerstin som på andrasträckan stod för lagets bästa sträckplacering. Alva avancerade ytterligare några placeringar och Yrsa såg till att slutresultatet blev sju placeringar bättre än fjolårets 89:e plats. Damtävlingen med 1513 lag vanns av IFK Göteborg.

ANDRALAGEN
Det var tight om vilka som skulle ta de sista platserna i förstalagen. Annie, Lisa, Sverre, Arvid och Emil T fick ta plats i andralagen och fanns till hands om det hade behövts ersättare i förstalaget. Nu fick de nöja sig med att göra goda insatser i sina andralag.

Damernas andralag kom på 194:e plats. Ersättare för sjuka Jenny Röjgård var Orions Myrra Carlsson som på avslutningssträckan forcerade starkt så att laget till slut blev bland de 200 bästa. Herrarnas andralag blev 127:a efter att lite ändringar påtvingats i laguppställningen då både Mats Röjgård och Klas Johansson insjuknat. Bland annat fick coach Micke ta en plats i laget.


OK KOLMÅRDENS LAG, RESULTAT

HERRAR

OK Kolmården LAG 1, 20:e plats
(vxl.plac)
Sträcka 1 (10) Emil Ljungemyr
Sträcka 2 (4) Robbin Kantarp
Sträcka 3 (9) Ville Johansson
Sträcka 4 (10) Oskar Leinonen
Sträcka 5 (11) Kacper Kuca
Sträcka 6 (16) Tom Campbell
Sträcka 7 (20) Leo Johansson 

OK Kolmården LAG 2 (127:e plats)
Sverre Röjgård, Emil Tellsén, Erik Bäcklund Ekvall, Johan Malm, Arvid Westerberg, Mikael Westerberg.


DAMER

OK Kolmården LAG 1, 82:a plats (vxl.plac)
Sträcka 1 (212) Sofie Ettling 
Sträcka 2 (114) Kerstin Ljungemyr 
Sträcka 3 (94) Alva Karlsson 
Sträcka 4 (82) Yrsa Röjgård 

OK Kolmården LAG 2 (194:e plats)
Annie Lund, Annica Berggren, Lisa Berggren + Myrra Carlsson (Orion).


COACHER
Peter Berggren, Mikael Westerberg, Tora Westerberg


Postades 2023-06-18 22:46:56 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2023-06-20 07:42:00 av Robert Håkansson

Bifogade dokument


Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar