SM i knockoutsprint med Leo i semifinal

SM i knockoutsprint, Umeå 1-2/7

Leo Johansson tog sig till semifinal
Orientering vill vara med och synas vid SM-veckan. Förra året var det Sprintstafett i Linköping och i år blev det Knockoutsprint i Umeå. Kanske kan startfältet med 18 herrar och 16 damer tyckas vara klent, men det var klass på de som var där. Tolv herrar gick vidare från kvalet och OK Kolmårdens Leo Johansson var en av dem. På den individuella SM-sprinten i Lund delade Leo placering med VM-silvermedaljören August Mollén (Denseln), men idag visade August att Knockoutsprint är hans specialitet. Bara Jonatan Gustafsson från KFUM Örebro var snabbare när August i finalen spurtade i mål som SM-tvåa, en ynka sekund efter vinnaren. Axel Granqvist och Gustav Bergman (båda Ravinen) samt Jens Rönnols (Järla) kom på platserna därefter. 

Med 7:e tid i kvalet tog sig Leo tryggt till semifinal och fanns där länge bra med i 6-mannafältet. Nionde kontrollen var problematisk eftersom det inte var hel lätt att på den 2-dimensionella kartan avgöra trappvägarna mellan de olika planen. Löparna delade upp sig och efter det fick Leo en liten bit upp till tredjeplatsen som gällde för avancemang till final. Herrar och damer hade samma bana och av de andras vägval att döma, så fanns det inget entydigt svar på vilken av vägarna som egentligen var den snabbaste. Segraren Jonatan Gustafsson beskrev vägval i en knockoutsprint som att omedelbart få en känsla för snabbaste vägvalet, köra på och vid nästa kontroll upptäcka hur det gick.

Leo kämpade på ända in till mållinjen, men blev alltså inte en av de sex deltagare som i finalen fick göra upp om SM-titeln. Leo hade ändå anledning att vara nöjd med SM-helgen i Umeå. Han hade fått visa upp både orienteringsporten, sig själv och OKK-dressen för en förmodligen stor TV-publik. 


Postades 2023-07-02 23:42:05 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2023-07-04 08:47:50 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar