Medel & Stafett. Bra SM-helg med Yrsa närmast prispallen

 • Glada OKK-tjejer som 8:a i D20

  Glada OKK-tjejer som 8:a i D20

 • Regning dag med uppladdning i tältet

  Regning dag med uppladdning i tältet

 • Yrsa i D18-ledning-intervjuas

  Yrsa i D18-ledning-intervjuas

 • Sverre spurtar

  Sverre spurtar

SM Medeldistans och Stafett
SM-tävlingarna i Sundsvall 26-27/8 innebar för OK Kolmården många bra resultat. Förhoppningar på någon överraskning fanns givetvis innan, men utfallet blev ungefär vad som kunde förväntas av en bra OKK-helg.

SM-medeldistans med Yrsa (7:a) och Ville (25:a)
De mest framgångsrika på medeldistansen var Yrsa (7:a i D18) och Ville (25:a i H21). Starkt av Sofie och Alva i D18 och Sverre i H20 att åter ta sig till A-final och där nå placeringar i nivå med årets tidigare toppar. Robbin gjorde ett riktigt bra kvallopp som också ledde till A-final i H21.

Emil Tellsén hade en bra SM-helg som ledde till 11:e plats i B-final. Arvid och Oskar var missnöjda med kvalinsatsen, men var desto mer nöjda med sina lopp i D-finalen. Leo var knappast nöjd med vare sig kval eller final. Det blev C-final för Leo som i år har haft svårt att få stabilitet i orienteringen på skogsdistanserna.

Emil Ljungemyr skadade sig förra helgen och fullföljde inte Medelfinalen. Funderingarna fanns givetvis på hur läget var inför söndagens SM-stafett. Emil har flera gånger vilat eller lågpresterat dagen innan en stafettstart och sedan gjort strålande insatser. Skulle historien upprepa sig?

SM-stafett med Damjuniorer som 8:a och Seniorherrar på 16:e
På söndagsmorgonen stod Emil på startlinjen när startsträckan i H21 gav sig iväg. En stund senare växlade han över till Robbin på en fin 10:e plats. Robbin var lite missnöjd över några missar, men fixade mittsträckan tillräckligt bra för att Ville skulle kunna ta i mål laget på 16:e plats. Förutom placeringen var det snyggt att hålla grannstadens Nyköpings OK (17:e) bakom sig.

Det var lite störningar med skador och hälsa när H21-lagen skulle sättas samman. I tredjelaget fick coachen Micke ta startsträckan utan att ha några som tog hand om resten. Ett andralag med Leo, Oskar och Arvid kom till start. Där gjorde de en väldigt fin insats genom att bli 36:a och framför allt hålla OK Denselns (37:a) namnkunniga förstalag efter sig i resultatlistan.

Stora Tuna hade i H21 två lag en bit ner på 10-bästa-listan och fick kanske lite överraskande se sig slagna av OK Linné som tog hem segern. OK Kolmården hade också lag i D20-klassen som även den vanns av OK Linné.

OK Kolmårdens juniortjejer i D20 hade en härlig SM-stafettdag och med sin fina 8:e plats kammade Sofie, Alva och Yrsa hem ett ”SM-löv” som tilldelas de bästa tio placeringarna i SM. Även här var en av meriterna att besegra sörmlänningarna från Nyköpings OK (10:a). 


OK Kolmårdens resultat

MEDELDISTANS

H21 (A-final)
Ville Johansson (25:a)
Robbin Kantarp (36:a)

H21 (B-final)
Emil Tellsén (11:a)
Emil Ljungemyr (ej godkänd)

H21 (C-final)
Leo Johansson (24:a)

H21 (D-final)
Oskar Leinonen (6:a)
Arvid Westerberg (17:e)

H20 (A-final)
Sverre Röjgård (21:a)

D18 (A-final)
Yrsa Röjgård (7:a)
Sofie Ettling (32:a)
Alva Karlsson (35:a)

STAFETT

D20
OK KOLMÅRDEN LAG 1 (8:a) (Vxl.plac)
Sofie Ettling (10:a)
Alva Karlsson (11:a)
Yrsa Röjgård (8:a)

H21
OK KOLMÅRDEN LAG 1 (16:e) (Vxl.plac)
Emil Ljungemyr (10:a)
Robbin Kantarp (21:a)
Ville Johansson (16:e)

OK KOLMÅRDEN LAG 2 (Vxl.plac)
Leo Johansson (45:a)
Oskar Leinonen (38:a)
Arvid Westerberg (36:a)

OK KOLMÅRDEN LAG 3 (Vxl.plac)
Mikael Westerberg (65:a)
Vakant
Vakant

Coacher: Mikael Westerberg och Jenny Röjgård


Postades 2023-08-27 23:37:01 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2023-08-27 23:49:09 av Robert Håkansson

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar