Natt-SM med Emil och Ville TOP10 och många OKK-toppar i SL-final

• Natt-SM-stämning på arenan

Natt-SM-stämning på arenan

Artikeln har fyllts på med Swedish League-Finalen sist i texten.

SM i Nattorientering 15/9 2023
OKK-orienterarnas SM-natt på Södra stadsberget i Sundsvall slutade med en hel del fina placeringar.

Herrar H21
Allra bäst var Emil som kom 7:a i H21 och endast 16 sekunder från en fjärdeplats. Ville såg sedan till att det blev två kolmårdare bland de tio bästa. Vann gjorde Viktor Svensk från Stora Tuna som var nästan nio minuter snabbare än Emil.

”En del krokar i ringarna, men med mina mått mycket stabilt. Jag tog det lugnt, var noggrann och stoppade inte kartan och kompassen i fickan” konstaterade Emil. Emil hade känslan av att lugnet innebar en för låg fart som skulle hämma en bra placering, men med facit i hand var det nog tvärtom.

”Jag trollade bort mig själv i början och sprang onödigt lite på stig” tyckte Ville som i övrigt var klart nöjd med sitt lopp. Även Leo fick till en bra placering. Leos 26:e plats vittnade om att det trots Leos egen irritation över brister i det tekniska genomförandet finns H21E-stabilitet i kroppen.

Robbin var snabbare än både Emil och Ville i början, men två större bommar i mitten på banan bromsade Robbins framfart. På slutet började lampbatterierna ta slut och gick ned i sparläge. Det gjorde även kroppen som slet sig i mål på 42:a plats.

Damer D18
Alla tre OKK-tjejer i D18-klassen stod för fina resultat. Yrsa blev bästa OKK-dam på 13:e plats. Ännu gladare var Sofie över sin nattprestation som 15:e tjej och med en sträckbästatid i protokollet. Alva fyllde på med en 23:e plats som innebar att det blev en glad SM-natt för samtliga OKK-tjejer i D18.

DH20-deltagarna
Kerstin i D20 gjorde sig illa i foten. Det blev till att avbryta loppet för att istället bli omhändertagen av sjukvården. När kroppen inte kände sig helt frisk avbröt även Sverre i H20 sin nattbana efter sex kontroller.

Swedish League Final i Sundsvall 17/9 2023

OKK-arna gjorde även fint ifrån sig vid Swedish League-finalen som avgjordes som jaktstart. Alla lyckades ta sig i mål bland de 20 bästa. Det är otroligt häftigt att ”lilla” Kolmården kan ha sex orienterare som tar plats bland de tjugo främsta i elittävlingen som vid sidan om SM har den högsta statusen.

Av H21-herrarna avancerade Emil och Leo ordentligt under loppet där Ville blev bäste OKK-herre på 16:e plats. Yrsa blev bästa D18-tjej på 9:e plats, men det var Alva och Sofie som stod för de största placeringsförbättringarna.

Utöver dessa nämnda Kolmårdare som avslutade Swedish League med en slutplacering bland de 20 främsta har Robbin, Sverre , Kerstin, Linnea och Annie tagit Swedish League –poäng under året. Robbin fick avbryta sin final. Sverre och Kerstin var sjuka och skadade, vilket gjorde att de inte kom till start i finaljakten. Linnea och Annie var inte med på resan till SL-finalen i Sundsvall.