Vinterträningarna startar söndag 26/11

OKK´s VINTERTRÄNINGAR PÅ SÖNDAGAR 26/11-3/3

Start 26/11 vid Lillsjöstugan med speciella förutsättningar p.g.a. stugrenovering.
10/12 är det Skinkrace istället för vanlig vinterträning.


Stugrenovering i Lillsjöstugan
Eftersom stugrenoveringen inte kommer att vara klar 26/11, så får vi räkna med att det blir en träning utan dusch och fika. Eventuellt kan det fungera med någon form av omklädningsmöjlighet. Aktuell information kommer dagarna innan träningen. Nästa tillfälle för vinterträning vid Lillsjön är på Annandag Jul och då hoppas vi att det ska kunna bli premiär för att utnyttja stugan som vanligt. Däremellan har vi hunnit med Skinkrace och två vinterträningar i Strömsfors.

Stugvärdar
Som vanligt hjälps vi åt med att vara stugvärdar. Kolla på schema för stugvärdar och byt om tidpunkten inte passar. I huvudsak plockas stugvärdar bland dem som brukar vara flitiga deltagare på vinterträningar.

Stugbesökare som inte tränar
Kommer man att vara vid stugan utan att träna får man gärna kontakta stugvärdarna. Då kan man kanske ge dem bättre möjlighet att själva träna genom att hjälpa till med passningen av stugan för att ta emot de första fikagästerna.

Stugvärdarnas egen vinterträning
Stugvärd måste ordna så att stugan är bemannad av någon under träningen. Om en stugvärd vill kunna utföra träningen vid annan tidpunkt, så får man kontakta den träningsansvarige.


RUTINER FÖR VINTERTRÄNING:
Det är samma rutiner som tidigare.

 • Vi kör långdistans på karta med utsatta kontroller och samlar brickor.
 • Ett träningstillfälle och en träffpunkt för alla Gammal & Ung, Elit & Motionär.
 • Det är samling för inritning/gruppering klockan 10.00
 • sedan gemensam start prick klockan 10.15
 • TACK för att du återanvänder dina begagnade plastfickor.
 • Dina brickor skall vara inne senast kl. 13.00 för sammanräkning.

 • Efter träningspasset och duschen är det fika.
 • Man behöver inte vara en rutinerad orienterare för att delta. Det går oftast att hitta en grupp med passande tempo som man kan ansluta sig till.
 • Varje söndag finns det flera banalternativ som är cirka 5-15 km. Normalt finns alternativen korta, mellan, långa och x-långa. Beroende på banalternativ blir det 5-11 brickor, men det går bra att korta av eller ta kontroller i valfri ordning för att få en träningsrunda som passar just dig.
 • Ta del av aktuell information innan start. Det kan förekomma olika typer av kontrollmarkeringar. Standard är gula plattor (som på bilden), men det kan även vara gula snitslar. Vid kontrollerna hänger brickor och en bricka med för dagen aktuell färg ska tas med för att efter målgång redovisas på tavlan i stugan.
 • Vissa gånger kan det finnas några poänglösa bonuskontroller utan brickor. De är till för att ge dig en roligare bana.
 • Vi rekommenderar att du har med dig ett eget vätskebälte på träningspasset.
 • Varje ålderskategori har en nivå på insamlade brickor som blir en morot för de träningsflitiga. Någon form av uppmärksamhet kan vänta dem som lyckas uppnå målet.

Lycka till och välkomna!


Postades 2023-11-13 09:55:27 av Robert Håkansson i kategorin Arrangemang
Uppdaterades senast 2023-11-13 10:20:19 av Robert Håkansson

Bifogade dokument


Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar