Påsk med Swedish League och Stafettligan i Göinge

 • Oskar, Leo och Emil 12:a!

  Oskar, Leo och Emil 12:a!

 • Alva, Annie och Yrsa 30:e!

  Alva, Annie och Yrsa 30:e!

 • Nöjd Alva efter långfredagens långdistans!

  Nöjd Alva efter långfredagens långdistans!

 • Äggjakt i Olofström

  Äggjakt i Olofström

Swedish League 1 och 2 avgjordes på långfredagen och påskafton mellan Sibbhult och sjön Immeln i nordöstra Skåne. Den artonhövdade OKK-truppen bodde dock i blekingska Olofström.

På långfredagen var det, långdistans ;) som stod på programmet. Tuff, delvis brötig och framförallt stenig terräng serverades. Många kolmårdare klarade ändå att bemästra den lite ovanliga terrängen på ett bra sätt. Några av prestationerna var Alva Karlsson 11:a i D20E, Yrsa Röjgård 14:e i D20E, Emil Ljungemyr 32:a i M21, Isac Vuorinen 7:a i H18E2 och Jasmina Olejnik 5:a i D16. klubbresultat


Påskaftonens medeldistans gick enligt de flesta OKKare i något ”bättre”, lite mer löpvänlig terräng. Klubbresultat som stack ut var Yrsa Röjgård 9:a D20E, Leo Johansson 8:a M21-2, Emil Ljungemyr 33:a M21 samt Jasmina Olejnik 8:a D16.  klubbresultat


Skånehelgen avslutades sedan med påskdagens urpremiären av den nya svenska Stafettligan. Tre sträckor med 35 minuters löptid i både dam- och herrklass varslade om en tät tävling då 97 respektive 193 lag startade.

Våra damer eller kanske ungdoms- och juniortjejer, eftersom vi bara hade en senior i de tre OKK-lagen, gjorde alla stabila insatser.

Förstalaget bestående av Alva Karlsson, Annie Lund och Yrsa Röjgård slutade på en fin 30:e plats, 17 minuter från segrande GMOK och med bara 5 min upp till en topp-15 placering. Endast två placeringar bakom kom vårt tredjelag bestående av polskorna Julia Biskupska, Natalia Kurtycz och Jasmina Olejnik (16,19,16 år). Andralaget med Kerstin Ljungemyr, Ebba Skullman och Antonina Slonska kom på 58:e plats.

När herrstafettens knappa 200 lag dundrade iväg hade vi Oskar Leinonen för förstalaget och Sverre Röjgård för andralaget fint med genom hela sträckan och till växel. På andra tog Leo Johansson och Emil Tellse’n över. Leo låg under större delen av sträckan långt fram i en klunga kring tionde plats och uppåt. Tyvärr gjorde han en liten miss på slutet och var lite grämd över det. Trots allt en fin insats av Leo som då släppte ut vårt ”senaste” ankare Emil Ljungemyr på en 21:a plats. Andralagets Emil gjorde en stabil sträcka utan kompass, för den spräckte han till första kontrollen.

Emil Ljungemyr gör en stark sistasträcka men var lite irriterad efteråt över att inte riktigt fått den kontakt han nästan hade ett tag innan han gjorde en halvminut vid en gaffling. Laget slutade på en mycket bra 12:e plats endast 49 sekunder från 4:e platsen och som tionde svenska lag!

Andralaget landar på en klart godkänd 73:e plats efter att Arvid Westerberg fört laget i mål på ett stabilt vis. klubbresultat

Nu är det bara två veckor kvar till nästa deltävling i ligan, Stigtomtakavlen. 

Det ser vi fram emot.


Postades 2024-03-31 20:58:08 av Mikael Westerberg i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2024-03-31 21:05:47 av Mikael Westerberg

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar