Natt-SM med Emil och Yrsa som bästa OKK-are

Robbin går i mål (Foto: Emma Kantarp)

SM NATT – Fredagen den 12:e april 2024
”Jag hann njuta en del av finskogen” tyckte Emil Ljungemyr som tillsammans med Yrsa Röjgård stod för SM-nattens bästa OKK-placeringar. Emil 14:e i H21 och Yrsa 7:e i D20.

Årets första SM-tävling var Natt-SM som samlade Sverigeeliten för en nattlig dust vid Ärla i norra Sörmland. Nio OKK-are var anmälda till tävlingen. Bland dem hittar vi två som är nya i OKK-dressen. Den talangfulle 18-årige ungraren Marton Csoboth (”Marci”) och 17-åriga Ebba Skullman med LOK som tidigare klubbadress. Ebba har redan blivit presenterad på hemsidan och snart kommer även en presentation av ”Marci”.

Juniorerna (H18, D18 och D20)
H18
”Marci” har sökt sig till OK Kolmården för att få erfarenhet av nordisk terräng och tävlingar här i sin målmedvetna strävan mot höga mål i karriären. Den första starten i OKK-dressen gav mycket erfarenhet av både sörmländsk skog och rejäl nattorientering. Resultatmässigt blev det kanske en besvikelse, men vi kommer sannolikt att få se mer av den här killen framöver.

D18
Ebba gjorde i sin SM-premiär i OKK-dressen en riktigt bra sista hälft av banan. Om de första kontrollerna hade suttit lika fint kunde det ha blivit en bra mycket bättre placering än den ändå fina 21:a plats som det blev.

D20
OKK-tjejerna i D20-klassen har hunnit få en hel del rutin av stora tävlingar. Yrsas fina 7:e plats blev SM-nattens bästa OKK-placering. Loppet var inte helt smärtfritt och Yrsa ansåg det vara ett mirakel att det blev en så pass bra placering. Ett ont ben störde rejält, men orienteringsmässigt var det en ganska lugn och metodisk resa trots lite bom vid K2 och K7.

Alva var frustrerad efter målgång och hade hoppats på en bättre SM-natt, men då får man inte spilla tio minuter på K7. Sofie var också bedrövad och för hennes del var loppet över vid första kontrollen.

Seniorerna (H21 och D21)
H21
Emil stod åter för en stabil höjdarinsats med sin 14:e plats i H21. Att smeka förbi en kontroll utan att upptäcka den kändes som en fet miss, men tidsmässigt kompenserades den med att under en bit av loppet få lite draghjälp av det tåg som leddes av segraren Simon Hector.

Leo (35:a) var helt nöjd med slutresultatet efter en stabil inledning, men lite sämre på slutet. Noteras bör att Leo hann med liten sväng utanför kartan, men den utflykten blev inte avgörande.

Robbin (63:a) hade några missar, men var nöjd med orienteringen. Kanske mindre nöjd med att farten och orken inte kändes på topp, men det var inte helt oväntat för OKK-truppens nestor. Robbin hade problem med lampan som blinkade och slocknade några gånger. Slutplaceringen blev exakt i mitten av resultatlistan (126 löpare i mål), så det var många namnkunniga orienterare efter Robbin.

D21
OK Kolmårdens deltagare i D21-klassen var Kerstin. Efter att ha haft en superjobbig tid med pollenbesvär var ”Kerran” nöjd med att lugnt och sansat ta sig igenom D21-banan. Det blev endast en liten miss vid en av de 21 kontrollerna.