Stigtomtakavlen - stafettligan #2

  • 9:e plats på Stigtomta; Emil, Leo, Marci, Emil, Robbin och Oskar

    9:e plats på Stigtomta; Emil, Leo, Marci, Emil, Robbin och Oskar

  • Stigtomta 22:or; Alva, Sofie, Ebba och Annie. På bilden saknas Kerstin.

    Stigtomta 22:or; Alva, Sofie, Ebba och Annie. På bilden saknas Kerstin.

Klassikern Stigtomtakavlen gick i år söder om Jönåker på kartan Slätmossen, där många av oss sprungit tävlingen förr och varit på Hällens 3-dagars. Snabblöpt flack, gles tallskog med inslag av tunga större mossar och lite klapperstensfält väntade löparna. I år ingick även tävlingen i den nya stafettligan som andra deltävling, vilket innebar riktigt vassa startfält i huvudklasserna.

Herrarna har sedan gammalt konceptet tre nattsträckor med jaktstart dagen efter över tre dagsträckor. Sedan förra året har damerna också nattsträckor, två till antalet följt av tre sträckor dagen efter. Vi hade två lag anmälda i respektive huvudklass.

Oskar Leinonen inledde för herrarna med att växla som 16:e lag knappt fyra minuter efter Stora Tunas Viktor Svensk som gått loss med minuten före Tullinge och över två minuter till trean Orion. Andra sträckan tog rutinerade Robbin Kantarp hand om. Robbin som knappa dygnet tidigare även sprungit en tuff natt-SM bana utanför Ärla. Det blev lite tufft för Robbin med farten och han fick slita ordentligt hela banan. Med detta plus ett par smågrejer växlade han till trots över till Emil Tellsén på en 23:e plats, 7,5 min efter täten. Emil gjorde ett kanonlopp på den tredje raka sträckan och plockade in två minuter på Stora Tuna i ledning och vi var på 18:e plats inför jaktstarten på söndagsmorgonen.

På den inledande dagsträckan var det dags för vårt ungerska juniornyförvärv Marton (Marci) Csoboth att göra premiär i stora sammanhang. Han gjorde detta med bravur och växlade som 13:e, 6,41 min efter. Leo Johansson gjorde ett stabilt stafettlopp med några småbommar och visade det sig, lång gaffel. Leo släppte ut Emil Ljungemyr på sista på en 15:e plats, knappa 12 min efter. Något hundratal meter efter Emil gick Orions Anton Johansson ut, vilket blev en fin farthållare under stor del av första halvan för Emil. Han avslutade sedan sträckan i kamp med Växjö stundtals och förde upp laget hela 6 platser till en suverän 9:e plats i mål!

Vårt unga damlag bestående av 80% juniorer gör också en jättefin Stigtomtakavle. Sofie Ettling och Kerstin Ljungemyr tog hand om nattsträckorna så bra att de bara var nio minuter efter ledande Stora Tuna på en 23:e plats. Annie Lund gör en supersträcka på första dagsträckan och plockar upp sju platser till 16:e. Yngsten i laget, Ebba Skullman gör också en stabil sträcka på fjärde och växlar ut Alva Karlsson på sista som 17:e. Alva landar sedan laget på en finfin 22:a plats efter en bra insats på den 8 km långa sträckan.

Vi hade två ungdomslag till start också, ett i respektive DH13-16 och DH-12. Det yngsta laget bestående av Markus kantarp, Siri Engvall och Ture Levinson lyckades bäst och blev fyra. DH13-16 laget blev 12:a bland och i det laget sprang Lukas Kantarp, Moa Pilvinge, Ella Engvall och Sixten Levinson.

Andralagen i huvudklasserna gjorde det också bra samt att vi hade ett lag i klassen D150 som blev fyra.

Våra förstalag i stafettligan ligger nu på 8:e respektive 20:e plats i totalen efter 2 av 6 tävligar. Det finns också en mixtabell, och där är vi 10:a.

Ligan går nu vidare med 10mila om tre veckor följt av en ny stafett i Ånnaboda i Kristihimmelsfärdshelgen.

Klubbresultat
Postades 2024-04-14 20:38:03 av Mikael Westerberg i kategorin Nyheter
Uppdaterades senast 2024-04-14 20:59:36 av Mikael Westerberg

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar