Sol och tuffa banor för eliten i Kilsbergen

Alva

9-12/5 NÄRKEKVARTETTEN med ELITTÄVLINGAR i Kilsbergen
Två av Närkekvartettens tävlingsdagar var det deltävlingar i Swedish League och den sista dagen var det för eliten en stafett som ingick i Stafettligan. Förutom OKK-eliten var drygt tjugo andra kolmårdare på plats några av Närkedagarna för att titta på elittävlingarna och för att själva orientera i den fina och tuffa terrängen. OK Kolmården lyckades där kamma hem en klasseger och det var Siri Engvall som vann D12-klassen den första tävlingsdagen.


STAFETTLIGAN #4  (12/5 Arena Ånnaboda)
Våra elitlöpare upplever att det är kul att få tävla tillsammans i stafettform och här blev det ett bra tillfälle att få träna på det. För de flesta är det nog nästa stora stafettäventyr som hägrar, nämligen Jukola i Finland om en dryg månad. Leo gjorde den bästa individuella herrinsatsen genom att ha 16:e tid på slutsträckan när han tog i mål förstalaget på 21:a plats.

I andralaget lyfter vi fram Isak Vuorinen som tog hand om avslutningssträckan i sitt lag. Vi gör det inte för att Isaks lopp märktes genom någon framstående placering utan för att Isak är en 18-åring som nyligen har börjat sin bana som orienterare och med stor glädje, flit och energi utnyttjar alla möjligheter som finns för att utvecklas i sporten. Isak tar alla chanser som finns till individuella elitstarter och fick nu också möjligheten att ta en plats i OKK-elitens stafettgemenskap. Det har varit roligt att se hur Isak redan har visat sig och ännu bättre lär det bli.     

Damlaget kom 39:a efter att ha hållit sig på ungefär samma placeringsnivå ända från start. Vi plockar resultatet från live-resultatet, men av någon anledning som vi ännu inte har fått någon förklaring till så finns laget inte med i den slutliga officiella resultatlistan. Vi gissar att det har blivit fel i den listan, men husomhelst fick tjejerna en bra stafetträning och ett kvitto på att de gör det ganska bra.

Herrar
OK Kolmården Lag 1 (21:a)  Oskar Leinonen, Robbin Kantarp, Leo Johansson.
OK Kolmården Lag 2 (87:a)  Emil Tellsén, Arvid Westerberg, Isak Vuorinen.

Damer
OK Kolmården Lag 1 (39:a)  Alva Karlsson, Sofie Ettling, Kerstin Ljungemyr.

Resultat
Klubbresultat OK Kolmården Stafettligan #4


SWEDISH LEAGUE #4 (medeldistans)
SWEDISH LEAGUE #5 (långdistans)
9-10/5 Arena Getingedalen norrr om Klockhammar

Av OK Kolmårdens deltagare visade Alva god klass genom att bli 27:a båda dagarna. På långdistansen tätt följd av Sofie på platsen efter. Leo fick inte vara med i huvudklassen M21-1 på långdistans, men visade där med sin fina andraplats i M21-2 att han absolut vill vara med och kämpa om en plats i förstadivisionen.

OK Kolmårdens deltagare
D20  Alva Karlsson, Sofie Ettling, Ebba Skullman
D21/W21  Kerstin Ljungemyr
H21/W21  Leo Johansson, Emil Tellsén, Arvid Westerberg
H18  Isak Vuorinen

Resultat
Klubbresultat OK Kolmården Swedish League #4
Klubbresultat OK Kolmården Swedish League #5Postades 2024-05-12 22:31:46 av Robert Håkansson i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2024-05-20 11:30:30 av Robert Håkansson

Kommentarer

FÖRKLARING TILL DAMERNAS RESULTAT.
Vi har fått en förklaring till att OKK:s damlag saknas i resultatlistan. Det beror på att Alvas SI-bricka inte blev avläst efter målgång. Laget har alltså sprungit på tiden enligt live-resultatet, så slutsatsen i artikeln för lagets prestation stämmer. Om det vore ett för laget viktigt resultat, så är det möjligt att rätta till ett sådant fel genom att göra en brickavläsning i efterhand. Här gällde det inte pallplaceringar eller medaljer, så det är nog inget som kommer att göras. Vi i OKK får leva med att prestationen motsvarade en 39:e plats.
2024-05-14 15:26:05 Robert Håkansson
Du saknar behörighet att kommentera artiklar