MTBO SM inklusive Svenska cupen i Ulricehamn

10-12/5-2024 gick USM/JSM/SM/VSM av stapeln vid Lassalyckans idrottsanläggning i Ulricehamn. OK Kolmården representerades av deltagare från Fam Pilvinge, Röjgård samt Felicia Sahlén. Äntligen fick vi lite värme och det var relativt torrt i terrängen.

Tävlingarna startade med sprint på fredag em. Tyvärr gjorde en arrangörsmiss att vissa deltagare fick problem med ett vägval. Det var en otydlig ingång till en stig där det dessutom låg ett stort träd över stigen som inte var redovisat. Arrangören åtgärdade detta under pågående tävling då det skedde snitsling och trädet åtgärdades. Tyvärr var det försent för bl.a. Malin som drabbades av det.  Vi fick tre pallplatser denna dag då Moa Pilvinge segrade i D14, Yrsa Röjgård 3:a i D17-20 och Henrik Pilvinge 3:a i H45.

Lördagen bestod av långdistans i riktigt sommarväder. Många av oss fick känna på "väggen" på skidspåranläggningen. Det var helt enkelt en riktigt brant backe som hade namnet väggen på kartan. Denna dag fick vi två segrare i form av Moa i D14 och Yrsa i D17-20 (1.27.42). Malin knep 3:e platsen i D45 (1:51.40) medan Henrik och Sverre hamnade strax utaför pallen på 4:e respektive 5:e plats med lopp på stax under 2h.

Helgen avslutades med medeldistans  och gårdagens segrare Moa och Yrsa slog till även idag och fick kliva högst upp på pallen. Henrik fick helgens bästa placering i H45 med en 2:a plats medan Malin och Sverre hade lite sämre dag idag. Malin chansade på en prickstig för att slippa väggen, men det visade sig vara ett dåligt vägval där stigen inte var cykelbar och tiden rann iväg. Idag hade vi tillskott av Felica som körde en öppen bana.

Totalt sett fick vi hem 5 SM medaljer (D14 ingår ej i SM) vilket får ses som ett lyckat resultat med tanke på att vi inte var så många deltagare från klubben.

På eventor hittas man fullständiga resultat samt livelox om man är nyfiken på banorna.

Sprint resultat

Lång resultat

Sprint resultat

Postades 2024-05-14 21:00:50 av Malin Pilvinge i kategorin Reportage
Uppdaterades senast 2024-05-14 21:26:04 av Malin Pilvinge

Kommentarer

Det har inte skrivits några kommentarer än
Du saknar behörighet att kommentera artiklar