SPRINT-SM: Stafettlag och Juniortjejer tio-i-topp

Laget som kom 10:a (Annie, Emil, Ebba, Leo)

SM-SPRINT 28-30 juni 2024
I SM-veckan ingår ett stort antal sporter där svenska mästare ska koras. Orienteringens SM-tävlingar för sprintdistanserna var i Västerås en del av detta. För OK Kolmårdens del blev det tre placeringar bland de 10 bästa: Annie Lund 4:a i D20, Ebba Skullman 9:a i D18 och OKK-laget som kom 10:a i Sprintstafetten. I laget ingick Annie Lund, Emil Ljungemyr, Ebba Skullman och Leo Johansson.

Damer
Vid fredagens kval tog sig alla tre OKK-damerna till A-final. Annie och Ebba fick på lördagen till var sitt strålande finallopp som ledde till fina placeringar bland de allra främsta. I D20 kom Annie Lund på fjärde plats och var 18 sekunder från bronsmedaljen. Ebba Skullman blev delad 9:a i D18 och lyckades därmed pressa in sig på den alltid prestigfyllda tio-i-topplistan. Alva som missade en kontroll fick finna sig i att inte få någon placering i resultatlistan.

Herrar
Leos ambitioner om en framstående SM-placering krossades i kvalet. En hel del av oss har någon gång gjort den fatala missen att förväxla kontrollnummer på kartan. Leo passerade i full fart den andra kontrollen i tron att det var den närbelägna kontroll 12 som inte var aktuell att besöka förrän senare på banan. Trots missen fattades bara 11 sekunder för att ta sig till A-final. Istället krossade Leo motståndet och vann B-finalen. Det var en liten revansch för kvalmissen, men Leo kände att det nog hade krävts ett ännu bättre lopp för att ha kunnat nå en riktigt bra placering i en eventuell A-final.

Stafett
I sprintstafetten är DH21 den enda tävlingsklassen. Varje lag har fyra deltagare varav minst två ska vara damer. OK Kolmården ställde upp med kvartetten Annie Lund, Emil Ljungemyr, Ebba Skullman och Leo Johansson. Klubben har under de senaste åren haft lag med på SM-sprintstafetten och den här gången kunde man äntligen ta sig upp på tio-i-topp-listan och som 10:a få motta en SM-plakett. Laget stod för en stabilt genomförd sprinttävling med Leos avslutning som kronan på verket. Med sträckans 6:e bästa tid avancerade Leo många viktiga placeringar, men jakten räckte ändå inte till för att nå Denselns August Mollén. Sprintstafetten blev en ny tät kamp mellan Norrköpingsklubbarna med Denseln två placeringar före OK Kolmården. SM-vinnare blev stockholmslaget Järla.