Toppklass på OKK-insatser i Swedish-League-final

Marci (11:a i H18) - Snabbast av alla i finalloppet

Emil (10:a i H21) - Fjärde tid av alla i finalloppet

• Alva (11:a i D20) - Härlig målgång som avslut på finallopp och ett framgångsrikt år i ligan

• Marci - Fick mångas ögon på sig efter fantastiskt finallopp

Marci - Fick mångas ögon på sig efter fantastiskt finallopp

Swedish League 21-22 september, DELTÄVLING #10 och JAKTFINAL
OK Kolmårdens deltagare tog för sig rejält när det var finalhelg för Swedish League i Dalarna. Finalen görs som jaktstart där orienterarna släpps iväg med tidsintervall som baseras på den poäng som man samlat ihop under de sex bästa av tio deltävlingar som varit under året. Finaltävlingen slutade med imponerande Kolmårdsresultat där Emil Ljungemyr blev 10:a (H21), Marton Csoboth 11:a (H18), Alva Karlsson 11:a (D20), Sofie Ettling 20:e (D20) och Leo Johansson 28:a (H21). Ebba Skullman (D18) kom inte till start vid finalen.

HERRAR H21
Emil vill nog helst glömma den sista deltävlingen som avgjordes dagen innan finalen. Det är nog sällan som Emil tappar sugen, men så blev fallet denna dag. Leo var där klart mer på hugget och gjorde en av sina bättre insatser under året som räckte till 31:a plats i deltävlingen. Det blev precis utanför poängplats i H21-tabellen, men massor av poäng i U23-cupen. Den vanns av A-landslagsorienteraren Viktor Svensk från Stora Tuna och Leo kan trots en och annan motgång under året kvittera ut en imponerande 6:e placering i U23-cupen.

Emil gick ut som 21:a i finalen och Leo statade som 24:a. Inför finalloppet hade Emil laddat med stor revanschsugen motivation och visade en helt annan klass. Med fjärde bästa tid forcerade Emil förbi många rutinerade orienterare och spurtade i mål som 10:a. Leo blev 28:a. Vann gjorde Gustav Bergman, OK Ravinen.

HERRAR H18
I förra reportaget nämndes att OK Kolmården skulle behöva fler herrjuniorer. Den förstärkningen hade redan klubben och i Dalarna var Marton ”Marci” Csoboth på plats för att visa det. I den sista deltävlingen kom vår starke ungrare på 8:e plats, två minuter efter segraren och med många värdefulla SL-poäng inför jaktstarten. Med snabbaste tid i finalen kunde Marton avancera från att vara 38:e startande till att passera mållinjen som 11:a. Klassens etta och tvåa kom från GMOK.

DAMER D20
Alva hade kämpat sig fram till att vara främsta OKK-tjej i poängtabellen innan finalhelgen och spädde på med ännu en fin insats i den sista deltävlingen där hon blev 11:a. Sofie hade också en bra dag och kom på 16:e plats. Alva fortsatte i samma fina stil genom att i finalen där hon startade som 11:a, få placering 11:a som slutresultat och även ha 11:e bästa tid i finalloppet. Alva kämpade på bra i ensamheten i vildmarken och såg andra löpare först på slutet av banan. Ensamt, men ändå megakul tyckte Alva. Sofie kom i finalen på 20:e plats Segern gick till Alma Svennerud från Karlskrona.

DAMER D18
Ebba gjorde det bra på lördagstävlingen och blev 25:a, men fick tyvärr med hälsoproblem lämna återbud till söndagens final.

STAFETTLIGAN 2024
Det har funnits fina Swedish-League-prestationer att rapportera om under året. Ett annat bevis på att OK Kolmården har haft framgångar att vara stolt över är insatserna i Stafettligan. Den sista tävlingen var SM-stafetten i början september. I Stafettligans MIX-resultat (damer och herrar) kom klubben på en med beröm godkänd 14:e plats. Därmed var OK Kolmården i topp av klubbarna i vårt närområde. Allra bäst var göteborgsklubbarna IFK och GMOK.