Alla andra

• Karlsnäsgården by night

Karlsnäsgården by night

DAG 1

Nu är årets första deltävling i Swedish League avklarad. Förra året var OKK på klubbresa till Blekinge och SM-tävlingarna var där. Nu blev det ett återbesök med en långdistanstävling i Swedish League på Torhamnslandet. Aleksandra visade att medaljformen från JVM håller i sig och kom 4:a i D21E strax efter förra OKK-löparen Kristin Löfgren, men ganska rejält distanserad av den ”omöjliga” segraren Tove Alexandersson.

Att som Ville börja säsongen med en 12:e plats i H20E får ses som en god inledning för Ville som nog hoppas att kunna avancera i Swedish League under de kommande tävlingarna. Det blev delad seger i H20E genom Simon x 2 (Hector & Imark). Oskar gjorde premiär som H21:a och det blev ”en dag på jobbet” med 19 km genom brötig Blekingeterräng. Detsamma för Lisa i D18E.

Våra H18-grabbar gjorde fin debut i sitt Swedish League-tävlande. Noteras bör att Leo och Arvid ännu är H16-löpare, men som nu ska försöka att utmana de äldre löparna. Leo som fick vara med i den hetaste klassen blev 31:a i H18E1 samtidigt som Arvid och Josef sprang in tätt efter varandra på finfina 7:e och 8:e plats i H18E2.

Till mål tog sig även Julia D20E, Märta D21 och coach Agneta D45 som trots blygsam placering var tidsmässigt närmast en klasseger. På hemväg mot sitt boende hälsar OKK-arna att de är taggade inför morgondagens tävling och att de hittat en tjusig plats mitt i landskapets besvärliga orienteringsterräng.

DAG 2

Emil hade vilat den första dagen, men ett utvilat tillskott i OKK´s startuppställning räckte inte för att höja gårdagens OKK-resultat till några medaljer. Några lyckades förbättra sina placeringar från lördagen. Det var Ville som blev 10:a i H20E och Lisa 22:a i D18E. Aleksandra lyckades inte upprepa lördagens fantastiska fjärdeplats i D21E, men även dagens insats imponerar. Aleksandra var nöjd med att som förstaårssenior bli 22:a i dagens medeldistanslopp i konkurens med delar av världseliten.

Leo, Arvid och Josef fick idag alla starta i den tuffare H18E1-klassen och placerade sig som 53:a, 58:a och 66:a. Vi har ett stabilt grabbgäng som samlar erfarenhet för framtiden.

Emil som gör come back i vår efter flera års skadeuppehåll är nöjd med att vara med på banan igen. Det var små tidskillnader i de flesta klasser, så trots det inte blev några topplaceringar visar Emil H20E och Oskar H21E1 att det finns hopp om framtiden. Detsamma kan sägas för Julia D20E som grusade dagens möjligheter på de första kontrollerna.

Postades 2017-04-23 22:50:53 av Robert Håkansson i kategorin Reportage